Csilis sajtburger avokádóval

Egy tálban összekeverjük a darált húst, a hagymát, a fűszernövényeket, a csilit, a sót, a fokhagymaport és a borsot. A vagdalékból 4 egyforma méretű, nagyjából 2 ½ cm vastag burgert formálunk és a közepükbe egy kis mélyedést nyomunk; így egyenletesen puhulnak és a grillezés közben nem púposodnak fel.

New York strip steak fekete borssal és tormamártással

Egy húshőmérő megbízhatóan megmutatja egy steak átsülési fokát, ha pontosan a steak közepében mér. Alkalmazhatjuk az „ujjtesztet”, amellyel a hús szilárdságát vizsgálhatjuk. Esetleg belevágunk a steak alsó oldalába, és a hős színe alapján állapítjuk meg az átsülési fokot.

Fajitas

A guacamole hozzávalóit egy közepes tálban, villával alaposan összekeverjük. A tálalásig fóliával letakarjuk.
A páchoz a fokhagymát és a fűszernövényeket finomra aprítjuk a konyhai robotgépben. A többi hozzávalót is beletesszük, és az egészet simára keverjük.

Glasszírozott cékla narancsos hummusszal

Szuper gyorsan és egyszerűen feldobhatod az amúgy is egészséges és finom céklát. A glasszírozás tulajdonképpen egyfajta fényezés, amihez ezúttal csupán egy kis kókuszolajat, egy kevés juharszirupot és némi fűszert használunk.