Kik vagyunk?

avagy a Somogyi család

Sokan ismertek minket a szolgáltatásaink és a terményeink miatt. A Vegabox mégis ennél mélyebb és szerteágazóbb gyökereinek köszönheti mai sikereit. Történetünk biztos talajon szökkent szárba, majd későbbi gazdapartnereinkkel erős és kiegyensúlyozott együttműködést alakítottunk ki.

A Vegabox gondolatát nagyszüleink és szüleink – a cég alapítóinak- gazdálkodó életmódja előzte meg nagyjából 40 évvel ezelőtt.

Somogyi Sándor, sokaknak csak Tomi (a dédnagymama átkeresztelésének köszönhetően) és felesége Marika, tehát a szüleiktől tanulták meg a fóliázás csínját-bínját. Budapesti munkahelyük mellett fogtak bele a gazdálkodásba, akkor még a szüleik – nekünk nagyik- segítségével. Igazi vállalkozóként hamar bővítésekbe kezdtek, és lépést tartottak a szakmai fejlődés terén is. Nevükhöz fűződik a sörretek (vajrépa) termesztéséhez szükséges kísérletek, és a paprikamag próbatermesztése is. Odaadásuk, munkájuk szeretete a családi vállalkozás sikerein túl elismerést is hozott számukra: ezüstkalászos, majd aranykalászos gazdaminősítést szereztek és azóta is töretlenül végzik munkájukat immár velünk, a gyermekeikkel együtt haladva az úton.

És hogy hogyan jött a házhoz szállított termények ötlete? Egyre több barát és ismerős szeretett volna olyan zamatos zöldségeket és illatos gyümölcsöket beszerezni, amilyeneket a vendégségek alkalmából kóstolóba kaptak nálunk. Mi, az új generáció, már összekötöttük a helyben termesztést a házhoz szállítással és reméljük, hogy a legújabb generáció – Zalán és Bence – is tovább viszi majd e családi örökséget.

Nagyon büszkék vagyunk a szüleinkre, hogy olyan értéket adtak a kezünkbe, amelyet mi is lelkiismeretesen és felelősséggel szeretünk gondozni és fejleszteni.

Köszönjük Nektek is a jóleső visszajelzéseket, mert ezek megerősítenek minket abban, hogy jó úton járunk azzal, hogy az egészséges táplálkozás alapanyagait minél többeknek igyekszünk elérhetővé tenni.

Partnereink, beszállítóink

Green Joy

Egy összetartó család, gondos tervezés, alapos tudás és tökéletes kivitelezés. Ez a Green Joy márka esszenciája.

De vegyük sorjában. Ribárszki Zsolt a cég alapítója villamosmérnöki, rendszerszervező és külkereskedelmi munkakörök után döntött úgy, hogy a családi birtokokra alapozva agrár- és élelmiszeripari vállalatot hoz létre fiával, Ákossal, aki az aszeptikus és dekantált gyümölcslevek gyártásának doktora.

A tradicionális eljárásokat a 21. századi technológiával kiegészítve fejlesztik úgy, hogy az íz és a beltartalom magas érték és élvezeti élményt nyújtson minden gyümölcslevükben. Italaikra épp ezért már a naturátum kifejezést használják, ami egy mikrohomogenizált gyümölcs- és zöldségpüréből készült lágyan pasztőrözött ital, mely gyümölcs- és zöldség magolajat, valamint gyógy- és fűszernövény kivonatot tartalmaz.

Apa és fia azonban baráti szálakat is ápol egymás felé. Nem csak a munkában, hanem szabadidejükben is szívesen töltik együtt az időt. Mindketten sportolnak, szeretnek együtt technikai sportközvetítéseket nézni és zenei ízlésük is hasonló, például együtt mentek Madonna koncertre is.

A Ribárszki család az üzleti sikerek mellett fontosnak tartja, hogy segítsen, ahogyan tud. A pandémia első hullámában, 2020 márciusában például 100 liter dzsússzal támogatták, első felajánlóként, a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóit egy kezdeményezés keretén belül.

Büszkén közvetítjük mi is felétek a Green Joy termékeket, mert részesei lehetünk így egy olyan sikertörténetnek, ahol a szív, az ész és a szorgalom egyformán helyet kapott.

Szafi a mindenmentes univerzum megálmodója

Ki ne ismerné Szafit, teljes nevén Burján Szafit? Persze, hogy ismerjük. Rengeteg saját fejlesztésű termékéről mosolyog ránk, és ha az interneten keresünk egészséges és mindenmentes alapanyagokat, ő biztosan a találati listánk élén lesz.

Azt viszont kevesen tudják róla, hogy minek köszönheti a sikerét. Nem a vállalkozásának. Mindössze saját magának. A vállalkozás már a második lépése volt annak az indíttatásnak, hogy saját tapasztalataival segítse a hozzá hasonló problémával küzdő embereket.

Nála hitelesebb és empatikusabb szereplője nincs is a magyar élelmiszerpiacnak. Saját elmondása szerint nem is vallja magát vállalkozónak, csak csendes megfigyelőnek és éber cselekvőnek. Figyel, analizál, megoldást kreál, rengetegszer ellenőrzi a saját eredményeit és csak ezek után, a teljes bizonyosság meglétekor lép tovább.

Maximalista, de mindig hagy időt a dolgoknak és saját magának. Meditációval vigyáz a belső egyensúlyára és szeretettel végzi a munkáját. Olyan, mint egy megbízható, de rohamléptekben táguló univerzum a táplálkozási információk káoszában.

Molnár biokert Kft.

CSODABOGARAK, AKIK TEREMTIK A CSODÁT

Húsz éve valóban furcsa gondolatnak tűnt a tisztán táplálkozás. Furcsán is néztek a családra, hogy pontosan mit is szeretnének.

A Molnár család fiuk asztmája és emésztési problémái miatt állt át a tej és vegyszermentes táplálkozásra. A szeretetből és gondoskodásból induló változtatás a család életét is megreformálta. Mivel akkortájt nehezen szerezhették be a bio élelmiszereket, saját maguknak kezdték termeszteni a tiszta, vegyszermentes zöldségeket, gyümölcsöket.

Mára egy 2500 m2-es zömében fólia alatti termesztést folytatnak. Molnár Csaba feleségével, fiával és a sógorával karöltve igyekszik a vásárlók minden igényét kielégíteni, de lányuk segítsége is benne van eredményeikben. Saját tapasztalatából tudja, hogy aki belefog a tiszta étkezésbe, ott szokott megtorpanni, ha nem találja meg a háztartásban nélkülözhetetlen alapanyagokat.

Filozófiája szerint alakította ki a kínálatukat is, náluk minden megtalálható, ami egy hétvégi bevásárláshoz szükséges. 2010 óta, pedig a déligyümölcsöket is forgalmazzák, természetesen bio formában.

Mi is sokat inspirálódunk a Molnár család gondolatai által. Kapcsolatunk így nem csak pusztán üzleti alapokon nyugszik. Együtt gondolkodunk és teszünk azért a közös hitünkért, hogy a tudatosság ma, holnap egészséget és boldogabb életet ad az embereknek. Hisszük, hogy a gyermekkortól bevezetett tiszta táplálkozással betegségektől mentes felnőtt és öregkort adunk gyermekeinknek. Ez valóban csodálatos, nem?

Számunkra nagy örömet és megnyugvást jelent a Molnár Biokert Kft. bio terményeit eljuttatni hozzátok.

Mák cukrászda

Édesebb, kerekebb világot készít a Mák cukrászda

Mégis hogyan lesz egy latin-német szakos tanárból a piliscsabai gasztro-közélet elismert cukrászda tulajdonosa?

Nagy életkalandok után, melyek az Alföldön, a házias ízek között nevelkedés emlékével egészen Calabria kissé szegényesen, de nagy szeretetben élő népéig repítenek, miközben öt gyermek is érkezik a családba.

Tóth Klára élete ennyire eseménydús, de mindig kiviláglig belőle az örök érték, melyet kézműves cukrászdájában nem csak az ízekben, de a hangulatban is azonnal érzünk. Ez az érték a szeretet.

A dél-olaszországban eltöltött évek alatt tudatosult benne, hogy a gyermekkorában természetesnek vett családias étkezések összetartozást erősítő hangulata és a legjobb minőségben elkészített házias finomságok mennyire fontos részei az életének, hiszen a szerényebb lehetőségek között élő dél-olaszok is ugyanezen értékek szerint élnek.

Öt éve, mikor több ideje jutott újabb céljai elérésére, meg is nyitotta Piliscsabán családias cukrászdáját, melyben a minőségi alapanyagok és a szívvel, lélekkel megfűszerezett finomságok és az ezeket elkészítő cukrászcsapat által szeretné átadni a lelkének oly természetes érzéseket.

Mesebeli forró csokija, édenkerti limonádéi, telt ízű, krémes fagylaltjai, roppanós vagy épp habkönnyű süteményei és a minden diétás szabályoknak megfelelő tortái tényleg ünnepi hangulatúvá teszenk egy rövid kávészünetet vagy valóban felejthetetlen emlékei egy-egy családi eseménynek.

Édes élet cukor nélkül – Az Ízlelde lekvárok

Akik ezt tudják, azok nem mások, mint Hajas Gábor és felesége Hajasné Sárkány Ágnes.

Ők is, mint sok kézműves termelő először saját maguk számára fedezték fel az egészséges lekvárok, chutney-k és azóta chilis finomságok világát. 2009-ben váltottak. Letették a cukrot. Akkor még csak a család kóstolhatta a permet-, vegyszer- és cukormentes ízeiket.

Ám a jónak hamar híre szaladt. Jöttek a távolabbi rokonok és a barátok is a kéréssel, hogy bizony ők is szeretnének ilyen finom lekvárokat otthonra. Így kezdődött a történetük, ami azóta is töretlenül ível felfelé. Szélesítették termékpalettájukat és a kiskertet is, hogy elegendő alapanyagot tudjanak termeszteni. Mostanra a fűszernövények és gyümölcsök mellett zöldségek is helyet kaptak a veteményben és a siker ízén (ami ugye nem cukros, de édes) felbuzdulva savanyúságokat, zöldségkrémeket, aszalványokat és fűszerkészítményeket is készítenek.

A VIBLANCE brand, és ami mögötte van

Tudjátok, hogy kik csempésznek mosolyt a reggelid mellé? Két kompromisszumot nem ismerő pasi. Babocsai Zsolt és Vermeersch Dávid -a Viblance márka alapítói- az egészséges étkezés és az ételek élvezeti értékének tekintetében legalábbis ilyenek. És gyakorlatiasak is. Nem beszélnek mellé, csak kiváló minőségű termékekkel rukkolnak elő.

Maguknak készítették az első granolájukat, (sült müzli) mert nem tudtak egy jót enni, csak ha valamit alább adtak az elveikből. Mellesleg nincs sok elvük. Egészséges és finom reggelivel szerették volna indítani a napjukat, és mert szeretik a hasukat, a nassolás örömeitől sem kívánták megfosztani magukat. Ám az ipari készítésű termékek között nem találták meg, amit kerestek.

Aztán egy garázsban neki is álltak nagyszabású terveiknek. Semmi aroma, semmi mesterséges adalékanyag viszont igazi gyümölcsök, magvak, gabonák! Sok, de leginkább száz valahány próbálkozás után tekintették első granolájukat, a pekándiósat tökéletes ízűnek, állagúnak és természetesen egészségesnek. Mellesleg gluténmentes és vegán minden termékük. Azóta a ropogós müzlik, a szuperkásák és a granola mixek gourmet ízorgiáit alkották már meg és kínálják a tudatos, de vidám élet részeként vásárlóiknak. Termékeik mellé kreatív, ingyenes recepteket is kínálnak. Ezeket itt találod: https://www.viblance.com/smoothie-receptkonyv/

Tudják, hogy az egészséghez hozzá tartozik a mosoly éppúgy, mint a hasznos tápanyag.

Anikó fűszerei

Az életet élni kell és azt is úgy, hogy jó legyen! Mi is segíthetne ezt a mottót betartani, ha nem a zöldsaláták és a fűszerek.

Zok Anikó kertészmérnök pedig abban jár közre gazdaságával, hogy mi, a legzamatosabb és legfrissebb termelői salátákat és zöldfűszereket tehessük a kosarunkba.

Terményeit a család mezőgazdasági tevékenységére alapozva kezdte jórészt szabadföldön termeszteni, mára pedig 2 hektáron gazdálkodik. Tervei szerint, hogy a tenyészidőszakot meghosszabbítsa, azaz, hogy minél többen és tovább tudjunk hazai levélsalátákat és zöldfűszereket fogyasztani, a fóliasátras hideghajtatásos kapacitását szeretné növelni.
Tudtátok, mi mindent köszönhetünk a zöldfűszereknek és a salátáknak…és így már tudjuk, hogy Anikónak is?

A zöldsalátákat könnyedén beilleszthetjük bármilyen diétába, hiszen elenyésző a kalóriatartalmuk, de rostban gazdagok. Kiváló A-, B- ÉS C- vitaminforrások és még méregtelenítenek is. Óriási segítség a szervezetünknek, ha napi egy étkezésünket zöldsalátával oldjuk meg.

Hát a zöldfűszerekkel mi a helyzet? Azon túl, hogy életre keltik az ételeket, többségüknek emésztést segítő hatása is van. És még egy hasznos tanács: A fás szárú fűszerek lassabban adják ki ízüket, ezért már a főzés elején érdemes az ételhez adni őket, míg a lágyszárúakkal elég a főzés utolsó perceiben tökélyre emelni az élményt.

A MAYER SZÖRP SIKERSZTORIJA

Galajda Péter alapító szerint itthon nagy lehetőségek rejlenek a szörppiacban. Történetük valóban gyors felfutású krónika. Abban a szegmensben léptek a piacra, amit maguk is kerestek, ám nem igazán találtak. Bár Magyarországon sok kézműves szörpkészítő vállalkozás van, és még a minőségükkel sem lenne probléma, viszont a folyamatos, prémium szintű termeléssel annál több.

Vérbeli vendéglátósként ezt elégelte meg és csapott a gyümölcsök közé, hogy saját éttermük számára folyamatosan biztosítani tudják a minőségi, valódi gyümölcsökből és fűszerekből készített szörpöket, szirupokat.

2015-ben indult a szörpkészítés házuk egy átalakított részében, és 2017-ben már a Nemzetközi Szörpversenyben eperszörpjük az első helyen végzett. Rugalmasak és hisznek az együttműködés erejében. Így született meg a legpikánsabb szörpjük is, a chilis málnaszörp, melybe egy ismerős paprikatermesztő terményének kivonata kerül. Nem mellesleg ez az íz, a 2020-as Great Taste ( az ételek Oscarja) londoni versenyén is szerzett két csillagot. A szállítás és értékesítés pedig egy bortársasággal együttműködve hoz mindkettejük számára sikert és hatékonyságot. Fontosnak tartják a hazai alapanyagok használatát, így termékeik 90 százalékban magyar termelők portékáiból készülnek.

Az ő példájuk sokaknak lehet inspiráló, ízeik különleges élményt, új fogyasztási javaslataik, mint a forró szörp téli napokon, pedig emlékezetes gasztro-kalandokra csábítanak.