Nincsenek termékek a kosárban.
szerző: Lujzie
www.lujzie.hu
Előkészítés: 15 perc
Főzés: 10 perc
Összesen: 25 perc
Adag: 6 db
Hozzávalók:
- 250 g bébispenót
- 1 nagyobb kápia paprika (piros kalifornia is jó)
- 1 közepes lilahagyma
- 1 nagyobb fokhagymagerezd
- 1 tk őrölt feketebors
- Himalaya só ízlés szerint
- 2 ek citromlé
- 6 db teljes kiőrlésű tortilla lap
Kesudió sajtkrémhez:
- 200 g kesudió
- 5 ek növényi joghurt
- 2 ek citromlé
- 4 ek sörélesztőpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek víz
- só, bors ízlés szerint
Tippek:
- Hogy minél hamarabb élvezhesd a munkád gyümölcsét, a kesudiót órákig való áztatás helyett puhítsd 10-15 percig forrásban lévő vízben.
- Ma már számos ízesítésben kapható tortilla lap. Ennél a receptnél a lényeg az, hogy minél nagyobb legyen az átmérője, és melegítés után minél lágyabb legyen a tésztája.
Sajtkrém elkészítése:
A lecsöpögtetett kesudióhoz add hozzá a többi hozzávalót, és aprítóval vagy nagyteljesítményű turmixgéppel keverd össze.
(Ennél a receptnél a kesudiót 15 percen át forraltam vízben, hogy megpuhuljon, ám ha ráérsz, akár előző este vagy 3-4 órával az elkészítése előtt is beáztathatod. Ha forralod, nézz rá folyamatosan, hogy pótolni tudd a vizet, ha szükséges.)
Spenótos keverék elkészítése:
- Forralj fel sós vizet egy nagyobb edényben.
- Tedd a spenótleveleket a vízbe, hagyd forrni 2 percig.
- A tűzről levéve szűrd le gyorsan, és dobd bele a jeges vízbe. (Ha jó hideg a csapvized, akár közvetlenül leszűrés közben is folyathatod rá.)
- Miután jól lecsepegtetted a spenótleveleket, csavard egy gézruhába vagy konyharuhába, és préseld ki belőlük a felesleges folyadékot.
- Egy vágódeszkára téve, szeleteld apró darabokra.
- Vágd apró kockákra a lilahagymát, a fokhagymát és a kápia paprikát.
Összedolgozás:
- Dobd a felkockázott hagymákat a kész kesudió sajtkrémbe, öntsd hozzá a citromlevet, sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd egyenletesre.
- Mehet hozzá a spenót és az apróra vágott kápia paprika.
- Dolgozd össze egyenletes masszává.
- Egy lapos serpenyőben vagy palacsintasütőben melegítsd fel a tortilla lapokat, kend rá a spenótos krémet, tekerd fel, és fogyaszd egészséggel!