Nincsenek termékek a kosárban.

Elkészítési idő: 10 perc
Grillezés: nagyjából 8 perc
Hozzávalók 4 személyre
A mártáshoz
- 200 g tejföl (20%)
- 2 ek. asztali torma
- 2 ek. finomra aprított friss sima levelű petrezselyem
- 2 tk. dijoni mustár
- 2 tk. Worcester-szósz
- ½ tk. durva szemű tengeri só
- ¼ tk. frissen őrölt fekete bors
- 4 steak lapos marhahátszínből, egyenként 300-350 g, 2 ½ cm vastag, a felesleges zsír nélkül
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. dijoni mustár
- ¾ tk. durva szemű tengeri só
- ¾ tk. frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A mártás hozzávalóit alaposan összekeverjük egy közepes tálban.
- Előkészítünk egy kétzónás parazsat erős hőhöz.
- A steakeket mindkét oldalukon bekenjük egy kevés olajjal, majd mustárral, és egyenletesen befűszerezzük sóval és borssal. A grillezés előtt 20-30 percig pihentetjük szobahőmérsékleten.
- A grillrácsot alaposan megtisztítjuk. A steakeket direkt erős hő felett, csukott fedéllel nagyjából 6 percig erőteljesen pirítjuk, közben egyszer megfordítjuk, és ha kell, áthelyezzük a rácson, hogy egyenletesen puhuljanak. Ezután indirekt erős hő felett, csukott fedéllel addig grillezzük tovább, amíg elérit a kívánt átsülési fokot. A pirosas rózsaszínre sült steakhez (közepesen angolos, medium rare) nagyjából 2 percre van szükség. A steakeket levesszük a grillről, és 3-5 percig pihentetjük. Melegen, a mártással tálaljuk.
Az átsülési fok vizsgálata
Egy húshőmérő megbízhatóan megmutatja egy steak átsülési fokát, ha pontosan a steak közepében mér. Alkalmazhatjuk az „ujjtesztet”, amellyel a hús szilárdságát vizsgálhatjuk. Esetleg belevágunk a steak alsó oldalába, és a hős színe alapján állapítjuk meg az átsülési fokot.