Avokádókrémes tészta tofu „szalonnával”
Oszd meg másokkal is!

szerző: Lujzie
www.lujzie.hu

Előkészítés: 10 perc
Elkészítés: 10 perc
Teljes idő: 20 perc
Adag: 2 személyre

Hozzávalók:

  • 250 g fusilli tészta

Avokádókrémhez:

  • 1 avokádó
  • 3 evőkanál növényi joghurt
  • 2 teáskanál juharszirup
  • 3 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 nagy csipet só és bors

Tofu szalonnához:

  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál folyékony füst
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 200 g füstölt tofu

Kukorica keverékhez:

  • 170 g csemegekukorica (konzerv)
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál juharszirup

Tetejére:

  • 1 evőkanál lenmag

Elkészítése:

  1. Főzd meg a tésztát sós vízben.
  2. Amíg fő, készítsd el az avokádókrémet és a tofu szalonnát.
  3. A szósz elkészítéséhez dobd az összes hozzávalót egy turmixgépbe. Mixeld egyenletes, krémes állagúra.
  4. A tofuból nyomkodd ki a felesleges folyadékot, majd vágd apró darabokra.
  5. Keverd össze az olajat, a folyékony füstöt, a szójaszószt és a sót egy kis tálkában. Öntsd rá a tofura, keverd át, hogy minden egyes darabra kerüljön a füstös öntetből.
  6. A kukoricát kutyuld össze a szójaszósszal és juharsziruppal.
  7. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, add hozzá a füstös tofu keveréket, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve pirítsd sötétbarnára.
  8. Mehet a főtt tészta, a kukoricás keverék és a füstölt tofu egy nagy tálba. Forgasd össze, szórj rá lenmagot, és már fogyaszthatod is.

Szafi reform orsó – fusilli száraztészta (gluténmentes) 200g

960 Ft/csomag
Átlagos tápérték

100 g száraztésztában

100 g kifőtt tésztában*

Energia

1359 kJ / 326 kcal

453 kJ / 109 kcal

Zsír

6,4 g

2,1 g

amelyből telített zsírsavak

2,3 g

0,8 g

Szénhidrát

39 g

13 g

amelyből cukrok

1,2 g

0,4 g

Rost

34 g

11 g

Fehérje

11 g

3,7 g

0,20 g

0,07 g

Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.   *Elkészítési javaslat: Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 8-10 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át! Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót. Száraz, hűvös helyen tárolandó.   Nettó tömeg:  200 g
csomag

Kesudió

1.850 Ft/250 gramm
Import termék. Legkisebb rendelhető mennyiség 250 g.
csomag

Citrom

970 Ft/kg
Import termék. A citrom héjának fogyasztása nem javasolt.
kg

BIO Avokádó (db)

1.350 Ft/db
Forrás: Molnár Biokert Kft. Import termék. Ez a termék szerda reggel 9:00 és vasárnap reggel 9:00 óra közötti időszakban nem rendelhető!
Akció!

Csemegekukorica (3db)

1.160 Ft/csomag
A csomag 3 db kukoricát tartalmaz. Magyar termék.
csomag