Padlizsánragu zellerpürével
Oszd meg másokkal is!

szerző: Lujzie
www.lujzie.hu

Adag: 2 személyre

Padlizsánragu hozzávalói:

  • 1 db padlizsán
  • Himalaya só
  • 1 ek tamari szósz/szójaszósz
  • 3 db paradicsom
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 10 db fekete olívabogyó
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 tk balzsamecet
  • 2-3 ek víz
  • 1 ek friss oregánó
  • só, bors (ízlés szerint)

Zellerpüré hozzávalói:

  • 1 nagy zeller (40-50 dkg)
  • 1 fehérhagyma
  • 2 ek kókuszolaj
  • 150-200 ml kókusztej
  • 1 kk őrölt szerecsendió
  • só, törtbors ízlés szerint
  • 1 tk fekete kömény

Padlizsánragu elkészítése:

  1. Mosd meg, kockázd fel, és sózd be a padlizsánt.
  2. Tedd a paradicsomokat forró vízbe, majd fejtsd le a héját, vágd kisebb darabokra.
  3. Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, karikázd fel az olívabogyókat.
  4. Mosd meg és csöpögtesd le, majd töröld szárazra az oregánót.
  5. A besózott padlizsánkockákról itasd fel a sós nedvességet egy papírtörlővel vagy konyharuhával.
  6. Hevíts fel egy serpenyőt, mehet bele a padlizsán, öntsd rá a tamari/szójaszószt, és kevergetve pirítsd 10-15 percen át.
  7. Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, pirítsd tovább 3-4 percig.
  8. Dobd bele a paradicsomokat, és süsd tovább 2-3 percig.
  9. Keverd hozzá a paradicsompürét és a balzsamecetet, kanalazz rá 2-3 evőkanál vizet, keverd jól össze.
  10. Mehet bele az olívabogyó és az oregánó.
  11. Sózd, borsozd ízlés szerint.

 

Zellerpüré elkészítése:

  1. Hámozd meg a zellert, kockázd fel és főzd sós vízben 15-20 percen át.
  2. Tisztítsd meg és szeleteld fel a fehérhagymát.
  3. A megfőtt zellerről csöpögtesd le a vizet, majd turmixold püré állagúra a kókuszolajjal és a kókusztejjel. Mehet hozzá a szerecsendió, a só és a bors,
  4. Szórd meg fekete köménnyel.

Szafi reform kókuszolaj – kókuszzsír 1L

(szűrt, nem hidrogénezett)
1.640 Ft/doboz
A kókuszolaj vagy kókuszzsír a friss kókusz húsából préseléssel nyert zsiradék. Felhasználhatjuk főzéshez, sütéshez, a hagyományos növényi olajok, vaj, illetve egyéb zsiradékok kiváltására.

Kókuszolaj a konyhában:

kókuszolaj vagy kókuszzsír színtelen, szagtalan olaj, amely sokoldalúan felhasználható az ételeink elkészítéséhez:
    • Lágy halmazállapotban kiválthatjuk vele vajunkat, margarinunkat.
 
    • Szilárd halmazállapotban használjuk zsiradékként.
 
  • Folyékony halmazállapotban pedig ugyanúgy használhatjuk, mint napraforgó társát.
  • Átlagos tápérték 100g termékben
    Energia  3700 kJ (900 kcal)
    Zsír: 100 g
    amelyből - telített zsírsavak - egyszeresen telítetlen zsírsavak - többszörösen telítetlen zsírsavak 91 g 7 g 2 g
    Szénhidrát: 0 g
     - amelyből cukrok 0 g
    Rost 0 g
    Fehérje 0 g
    0 g
    Az adatok tájékoztató jellegűek!
      Összetevők: 100% kókuszolaj
doboz
Akció!

Padlizsán

1.090 Ft/kg
Magyar termék
kg

Új Fokhagyma (kg)

2.040 Ft/kg
Magyar termék
kg

BIO Zeller (kg)

1.990 Ft/kg
Forrás: Molnár Biokert Kft. Magyar termék. Ez a termék szerda reggel 9:00 és vasárnap reggel 9:00 óra közötti időszakban nem rendelhető!
kg

Vöröshagyma

320 Ft/kg
Magyar termék.
kg
Akció!

Paradicsom

790 Ft/kg
Magyar termék.
kg