Szezámmagos vöröslencse korongok
Oszd meg másokkal is!

szerző: Lujzie
www.lujzie.hu

Előkészítés: 30 perc
Sütés: 40 perc
Adag: 16 db

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze vörös lencse
  • 250 g édesburgonya (kb. 1 közepes édesburgonya)
  • 2 teáskanál kókuszolaj
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 1/2 csésze reszelt cukkini
  • 1/2 csésze reszelt sárgarépa
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • 4 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • csipet cayenne bors
  • Himalája só, fekete bors ízlés szerint
  • 1/2 csésze fehér szezámmag
  • 1/2 csésze fekete szezámmag

Elkészítés:

  1. Mosd át, majd tedd fel főni a vöröslencsét másfélszeres mennyiségű vízben.
  2. Hámozd meg az édesburgonyát, vágd kisebb kockákra. Dobd hozzá az lencséhez.
  3. Tegyél rá fedőt, hagyd felforrni, majd vedd kissebbre a lángot, főzd tovább kb. 10–15 percig.
  4. Miután megfőtt, szűrd le, hagyd teljesen lecsöpögni.
  5. Amíg fő a lencséd, hámozd meg, és vágd apróra a lilahagymát.
  6. Hevítsd fel az olajat egy kisebb serpenyőben, dobd bele a hagymát, párold puhára (kb. 4-5 percig).
  7. Hámozd meg a fokhagymát, fokhagymanyomóval préseld át, és add hozzá a lilahagymához. Pirítsd tovább 1 percig, majd vedd le a tűzről.
  8. Pucold meg és reszeld le a sárgarépát és a cukkinit, és tedd egy nagyobb tálba a lecsepegtetett lencsekeverékkel. Mehet hozzá a hagymakeverék, a sörélesztőpehely és a fűszerek.
    Villával törd össze a hozzávalókat, keverd jól össze.
  9. Szórd hozzá a zabpelyhet és a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát.
  10. Melegítsd elő a sütőt 180 ° Celsius-fokra (légkeveréses mód).
  11. Keverd össze egy lapos tányéron a fehér és a fekete szezámmagot.
  12. Görgess golyóbisokat a masszából, majd nyomd lapos korongokká.
    Ha egyenként kb. 50 grammot nyomnak, 15-16 db pogácsa lesz belőle.
  13. Hempergesd meg a korongokat a szezámmag keverékben, helyezd egyenként a papírral bélelt tepsibe, egymástól nagyjából egyenlő távolságra (sütő középső szintjére). Süsd 40 percen át.

Ha elkészült, tálald salátával, savanyú káposztával, gabonával, de akár egyszerűen pesztóval.
Szuperszónikus hamburgert is készíthetsz vele, sok-sok zöldséggel, öntettel.
Mivel a hűtőszekrényben 5 napig is eláll, akár minden nap más körettel élvezheted.

Zabpehely

870 Ft/kg
A zabpehely fehérjében, antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag. Megtalálható benne az alumínium, a cink, a foszfor, a kálium, a kalcium, a kobalt, a magnézium, a vas. Magas a B- és E-vitamin-tartalma. Magas élelmirost tartalma a jó emésztést segíti. A zabpehely glikémiás indexe (ez jelöli a szénhidrátok felszívódásának gyorsaságát) közepes, tehát hosszan tartó jóllakottság érzetet biztosít. Rendszeres fogyasztása jót tesz bőrnek és a hajnak is.
kg

Vöröslencse

890 Ft/kg
Gazdag különféle tápanyagokban, a szója után az egyik legbőségesebb növényi fehérjeforrás, 24-26 % fehérjét tartalmaz, az aminosavakat pedig nagy arányban hasznosítható és jól emészthető formában hordozza. A vegán és vegetáriánus táplálkozás kiváló alapanyaga.
kg

Cukkini kb 30-35 dkg

240 Ft/db
Import termék: Spanyolország.
db

Szezámmag

780 Ft/250 gramm
Import termék (India). Legkisebb rendelhető mennyiség 250 g.
csomag

BIO Édesburgonya (batáta) (kg)

2.700 Ft/kg
Forrás: Molnár Biokert Kft. Magyar termék. Ez a termék szerda reggel 9:00 és vasárnap reggel 9:00 óra közötti időszakban nem rendelhető!

Új Sárgarépa

460 Ft/kg
Magyar termék.
kg