Glasszírozott cékla narancsos hummusszal
Oszd meg másokkal is!

szerző: Lujzie
www.lujzie.hu

Előkészítés: 15 perc
Főzési idő: 20 perc
Teljes idő: 35 perc

Hozzávalók:

  • 15 g nyers napraforgómag
  • 3 db kisebb cékla (cékla zöldjével együtt)
  • 25 ml kókuszolaj
  • 1 tk juharszirup
  • Himalaya só
  • 30 dkg csicseriborsó (konzervet használtam)
  • 100 ml frissen facsart narancslé
  • 2-3 tk balzsamecet
  • ½ csokor friss petrezselyem
  • 2 db alma
  • 40 ml olívaolaj vagy lenolaj

Elkészítés:

  1. Áztasd a napraforgómagot 1-2 órán át hideg vízben, aztán szűrd, és csöpögtesd le.
  2. Hámozd meg a céklát, majd 2 db-ot vágj fel kisebb kockákra, a 3-at pedig reszeld le nagylyukú reszelőn.
  3. A cékla zöldjét és a petrezselymet mosd át, hagyd megszáradni.
  4. Az apróra vágott céklát egy kis kókuszolajjal, juharsziruppal, sóval és római köménnyel tedd egy serpenyőbe. Melegítsd fel, forgasd át, majd önts rá egy kis vizet, és főzd takaréklángon, míg a folyadék el nem párolog, a cékla pedig meg nem puhul.
  5. Csepegtesd le az átmosott csicseriborsót, aztán mehet a turmixgépbe a narancslével és a balzsamecettel együtt. Mixeld krémes állagúra.
  6. Vágd apróra a petrezselyem felét és keverd hozzá a narancsos hummuszhoz.
  7. Mosd meg és töröld át az almákat, majd reszeld le nagylyukú reszelőn.
  8. A petrezselyem másik felét tépkedd le a száráról, keverd hozzá a céklás alma keverékhez. Locsold meg egy kis olíva- vagy lenolajjal, és keverd jól össze.

Tálalás:
Oszd kétfelé a hummuszt, tedd a tányérokra, mehet rá a glasszírozott cékla, mellé az almás céklasali, a tetejére pedig a napraforgómag, illetve a cékla zöldje.

Szafi reform kókuszolaj – kókuszzsír 1L

(szűrt, nem hidrogénezett)
1.640 Ft/doboz
A kókuszolaj vagy kókuszzsír a friss kókusz húsából préseléssel nyert zsiradék. Felhasználhatjuk főzéshez, sütéshez, a hagyományos növényi olajok, vaj, illetve egyéb zsiradékok kiváltására.

Kókuszolaj a konyhában:

kókuszolaj vagy kókuszzsír színtelen, szagtalan olaj, amely sokoldalúan felhasználható az ételeink elkészítéséhez:
    • Lágy halmazállapotban kiválthatjuk vele vajunkat, margarinunkat.
 
    • Szilárd halmazállapotban használjuk zsiradékként.
 
  • Folyékony halmazállapotban pedig ugyanúgy használhatjuk, mint napraforgó társát.
  • Átlagos tápérték 100g termékben
    Energia  3700 kJ (900 kcal)
    Zsír: 100 g
    amelyből - telített zsírsavak - egyszeresen telítetlen zsírsavak - többszörösen telítetlen zsírsavak 91 g 7 g 2 g
    Szénhidrát: 0 g
     - amelyből cukrok 0 g
    Rost 0 g
    Fehérje 0 g
    0 g
    Az adatok tájékoztató jellegűek!
      Összetevők: 100% kókuszolaj
doboz

Petrezselyemzöld

180 Ft/csokor
Petrezselyemzöld
csokor

Céklalevél

500 Ft/csomag
100 grammos kiszerelés
csomag

Csicseriborsó

980 Ft/kg
Közkedvelt hüvelyes a csicseriborsó pl. Indiában, Afrikában, de hazánkban inkább a reformtáplálkozás népszerű alapanyaga. A vegánok számára egyszerűen kötelező, hiszen az egyik legjobb növényi fehérjeforrás. Kedvező ára mellett tápértéke kiemelkedő, felhasználása sokoldalú, emiatt egy igazán jó élelmiszerként tekintünk rá.
kg
Akció!

Cékla

380 Ft/kg
Magyar termék.
kg

Prémium Narancs

780 Ft/kg
Import termék: Görögország.
kg