Cukkínis burgonyaleves sajtszórással – recept 8 személyre
HOZZÁVALÓK:
500 g BURGONYA megsikálva, hámozatlanul és durvára darabolva
2 ZÖLDSÉGLEVESKOCKA
1 kg CUKKINI durvára aprítva
1 csokor ÚJHAGYMA szeletelve – 1 maréknyit hagyjunk meg a tálaláshoz
100 g cheddar SAJT vagy vegetáriánus alternatíva reszelve, + kis extra a tálaláshoz
ízlés szerint frissen reszelt SZERECSENDIÓ
ELKÉSZÍTÉS:
– Tegyük a burgonyát egy nagy edénybe annyi vízzel, ami épp ellepi.
– Morzsoljuk hozzá a leveskockákat és forraljuk gyöngyözve 5 percig, majd adjuk hozzá a cukkínit, fedjük le és még 5 percig fűzzük az alapot. Ekkor jöhet a zöldhagyma, amivel további 5 percig főzzük a levest lefedve.
Vegyük le a tűzről az edényt és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsük. Ekkor adjuk hozzá a sajtot és jól keverjük el. Ha túl sűrű lenne, öntsünk hozzá annyi forró vizet, amennyi ahhoz kell, hogy sűrűn folyó krémlevesünk legyen.
Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és a tálaláshoz szórjuk meg már a tányérban reszelt sajttal.

Kezdje nálunk a hozzávalók beszerzését!

Burgonya

260 Ft/kg
Magyar termék.
kg
Akció!

Cukkini kb 30-35 dkg

585 Ft 420 Ft/db
Import termék: Spanyolország.
db

Újhagyma

290 Ft/csomó
5 db/csomó. Magyar termék.
csomó