Készülj a hűvösebb őszi napokra tápláló ételekkel!
Oszd meg másokkal is!

Én mindig örömmel alkotok a konyhában és minden évszakban nagy figyelmet fordítok az idény zöldségekre mert frissek, egészségesek, és könnyen elérhetőek.

Változatos elkészítésüknek csak a fantázia szab határt a család legnagyobb örömére!

Sokan nem tudják hús nélkül elképzelni a családi ebédet, pedig csodás vegetáriánus ételeket lehet alkotni, melyek egészségesek, táplálóak és persze nagyon finomak😉

Újdonságunk a kifliburgonya, amely egy fantasztikus alapanyag, nem kell túlvariálni az elkészítését, nem kell konyhatündérnek lenni, hogy például elkészítsünk egy sváb burgonyasalátát egy szeles őszi délután, mikor úgy nincs kedve az embernek komolyabb konyhazsonglőrködéshez.

Hozzávalók: 1 kg főzni való krumpli, 2,5 deci húslé (húsleves a legjobb, de lehet csirkealaplé vagy zöldségalaplé), hagyma (eredetileg egy közepes fej vöröshagyma, de nyugodtan használjatok lila vagy fehér hagymát, sőt újhagymát vagy pórét, amit szerettek), egy-két gerezd zúzott fokhagyma,  4-5 evőkanál ecet (amilyet szerettek), egy kis porcukor, só, bors. Lehet tenni bele egy kisebb legyalult uborkát (fürtöst), ha ez nincs, elhagyható.

A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk, egy mélyebb tálba rétegezzük, borsozzuk-sózzuk, szórjuk közé a zúzott fokhagymát. (A krumpli sok sót vesz fel!) Öntsük hozzá a meleg húslét. (Nem kell az egészet, nem az a cél, hogy álljon benne a krumpli, hanem az, hogy „átfényesedjen” tőle.) Végül adjuk hozzá a cukorral elkevert ecetet, forgassuk át, majd tegyük a hűtőbe fél órára.

Ez így kiváló köret, de ha baconchipset, kolbászchipset keverünk közé, egytálételként is mehet az asztalra. Szilveszterkor adjuk a virsli mellé, ahhoz is nagyon jó lesz.

A kiflikrumpli akkor is jó lesz, ha csak megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk, meglocsoljuk egy pici olívaolajjal, morzsolunk közé egy kis ricottát vagy túrót, és megszórjuk valamilyen friss zöldfűszerrel, amit szeretünk. (Pici citromhéj a tetején csodákat tesz.)

(Forrás: https://nlc.hu/gasztro/20181228/krumpli-kifliburgonya-krumplisalata-recept/)