Immunerősítésre fel!
Oszd meg másokkal is!

Lassan vége a januárnak, a borongós és hideg napok próbára teszik szervezetünket. Ilyenkor újra fontos, hogy mindent megtegyünk az immunrendszerünk erősítéséért. Azért vagyunk, hogy hétről-hétre ebben segítségedre legyünk.

Hogyan támogathatod leghatásosabban immunrendszeredet:

1. Táplálkozz helyesen! A bélrendszerünkben dől el, hogy a szervezetünk mennyi vitamint, ásványi anyagot képes majd hasznosítani. A bélflóra nemcsak a táplálékok lebontásában vesz részt, hanem képes a nemkívánatos baktériumokkal, gombákkal és vírusokkal szemben megvédeni, illetve számunkra nélkülözhetetlen vitaminokat is termel. A bélflóra megóvása érdekében együnk naponta élőflórás joghurtot és rostban gazdag zöldséget, gyümölcsöt.

2. A növényekben lévő vitaminok és más antioxidánsok sokkal jobban fokozzák a szervezet ellenálló képességét, mint a vitaminkomplexumok tartalma. Időszakonként ajánlatos valamilyen tisztítókúrát tartani, ha hosszú ideig szeretnénk egészségesünket megőrizni. Legjobbak a léböjt-kúrák és a különféle zöldségekben, gyümölcsökben gazdag diéták betartása, akár heti egy alkalommal is.

3. Merjünk minél több időt tölteni a friss levegőn, mozogjunk a szabadban, ügyelve a megfelelő, réteges öltözködésre. A zene stimuláló és relaxáló hatása is érvényesül a tánc és a torna testmozgások esetén, melyekkel az állóképességünket is növeljük.

4. Emellett fontos az egész test lazítása, mellyel a stressz ellen küzdhetünk. Érdemes rendszeresen szaunába járni, ami nagyon hatékony salaktalanító, immunerősítő és értorna.

Kínálatunkban mindent megtalálsz amire szükséged lehet az immunrendszered karbantartására!