13–21 termék, összesen 21 db

Bébi mángold

1.045 Ft/csomag
Magyar termék. Zok Anikó termelőtársunk kertjéből. 100 grammos kiszerelés
csomag

Rukkola

970 Ft/csomag
Magyar termék. Zok Anikó termelőtársunk kertjéből. 100 grammos kiszerelés
csomag

Tárkony

1.350 Ft/csomag
Tárkony, 1 csomag: 100 gramm. Magyar Termék Termelő: Zok Anikó.
csomag

BIO Paprika kaliforniai piros (kg)

4.750 Ft/kg
Forrás: Bioverzum Kft. Import termék. A vasárnap reggel 9:00 óráig leadott BIO termék rendeléseket következő hét csütörtökön - pénteken tudjuk teljesíteni.
kg

Fermentált fehér kimchi

2.395 Ft/üveg
Mi történik fermentáláskor? A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék. Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre. Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat? Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket. Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának? Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket. A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
    • A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
    • Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
    • A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
    • További kellemes „mellékhatása” az élő, fermentált élelmiszereknek, hogy segítik a súlycsökkentést célzó diétákat. Folyamatos fogyasztásukkal a bélflóra az optimális egyensúly irányba tolódik, így csökken a kontrollálhatatlan étvágy és az erős sóvárgás.

Fermentált gyömbéres sárgarépa

1.965 Ft/üveg
Mi történik fermentáláskor? A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék. Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre. Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat? Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket. Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának? Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket. A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
    • A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
    • Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
    • A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
    • További kellemes „mellékhatása” az élő, fermentált élelmiszereknek, hogy segítik a súlycsökkentést célzó diétákat. Folyamatos fogyasztásukkal a bélflóra az optimális egyensúly irányba tolódik, így csökken a kontrollálhatatlan étvágy és az erős sóvárgás.

Fermentált gyömbéres cékla-répa

1.965 Ft/üveg
Mi történik fermentáláskor? A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék. Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre. Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat? Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket. Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának? Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket. A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
    • A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
    • Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
    • A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
    • További kellemes „mellékhatása” az élő, fermentált élelmiszereknek, hogy segítik a súlycsökkentést célzó diétákat. Folyamatos fogyasztásukkal a bélflóra az optimális egyensúly irányba tolódik, így csökken a kontrollálhatatlan étvágy és az erős sóvárgás.

BIO Paprika kaliforniai sárga (kg)

4.750 Ft/kg
Forrás: Bioverzum Kft. Import termék. A vasárnap reggel 9:00 óráig leadott BIO termék rendeléseket következő hét csütörtökön - pénteken tudjuk teljesíteni.
kg

BIO Paprika kaliforniai zöld (kg)

4.750 Ft/kg
Forrás: Bioverzum Kft. Import termék. A vasárnap reggel 9:00 óráig leadott BIO termék rendeléseket következő hét csütörtökön - pénteken tudjuk teljesíteni.
kg