Sült paprikás-aszalt paradicsomos pesztó
Oszd meg másokkal is!

szerző: Lujzie
www.lujzie.hu

Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 25 perc
Adag: 1 kisebb üveg

Hozzávalók:

 

  • 2 db kápia paprika
  • 1/3 csésze szárított paradicsom
  • 1/2 csésze kesudió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál Himalája só
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 púpozott evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1/2 teáskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál fehér bors
  • 1 teáskanál bazsalikom vagy oregánó

Elkészítés:

Paprika sütése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra, mosd meg a paprikát, töröld át, és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe (középső szintre), majd süsd 25-30 percen át. (Ha már látod, hogy kezd felhólyagosodni, befeketedni a paprika bőre, nézz rá, nehogy túlsüljön.)
  2. Vedd ki a sütőből, és tedd egy zárható, hőálló edénybe. Itt még tovább párolódik kicsit, így jóval könnyebben leszedheted majd a bőrét.
  3. Amikor a paprika kellően kihűlt ahhoz, hogy ne égesse meg a kezeidet, húzd le róla a bőrét. A magokra sem lesz szükséged, azzal együtt ki is dobhatod.

A pesztó elkészítése:

  1. Amikor kihűlt a paprika, tedd az aprítógépbe az aszalt paradicsommal, a kesudióval, a fokhagymával és a sóval együtt. Addig keverd, míg enyhén darabos állagot nem kapsz.
  2. Mehet hozzá az összes többi hozzávaló, mixeld tovább, de közben arra is figyelj, nehogy túlkeverd.

A végeredmény önmagáért beszél, vagyis akár magában is fogyaszthatod.
És persze variálhatod kedvedre: eheted zöldségekkel – én leginkább halványító zellerrel ropogtatom –, tortillával, zöldség chipssel, tésztához keverve, pirítósra kenve (néhány szelet avokádóval a tetején, nyami), zöldségfasírt mellé.

Próbáld ki Lujzie szezámmagos  vöröslencse korongjával: szezámmagos vöröslencse korongok

 

Hűtőszekrényben akár 5 napig is eláll (már ha marad belőle).
Le is fagyaszthatod, és akár 3 hónapon belül felhasználhatod.

Szafi reform himalaya kristálysó, fehér, finomszemcsés 500 g

315 Ft/csomag
A Himalaya sót kézzel termelik ki a hegyek lábainak mélyéről. A sókristályok színe változó, a tiszta fehértől egészen a mélyvörösig. A Himalaya só nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat, és a világ számos szakácsának kedvence. Mindenféle típusú étel ízesítésére alkalmazható. Nem csak az étkezésben használható. A hagyományos kősó és a tengeri só kitűnő helyettesítője! A Szafi Reform Himalaya só adalékanyag mentes, nem finomított, nem fehérített. Összetevők: 100% fehér Himalaya só
csomag

Kesudió

1.850 Ft/250 gramm
Import termék. Legkisebb rendelhető mennyiség 250 g.
csomag

Fokhagyma (kg)

1.950 Ft/kg
Magyar termék
kg

Házi paradicsomlé – 0,5 liter

780 Ft/üveg
Vecsési termék - 500ml.
üveg

Palermo paprika (kg)

2.450 Ft/kg
Extra minőség. Magyar termék.
kg
Akció!

Paradicsom

1.380 Ft 1.090 Ft/kg
Magyar termék.
kg