Csillagánizsos-narancsos csokigolyó (nyers vegán)
Oszd meg másokkal is!

szerző: Lujzie
www.lujzie.hu

Előkészítés: 15 perc
Elkészítése: hűtéssel együtt összesen 1 óra 15 perc
Adag: 15 db golyó

Hozzávalók:

  • 1 feketebab konzerv
  • 100 g magozott datolya (20 percre beáztatva)
  • 120 g natúr, hántolt napraforgómag
  • 2 ek (púpozott) nyers kakaópor
  • 15 ml növényi tej (mandulatejet használtam)
  • 2 ek bio kókuszvirág szirup (agave nektár, juharszirup, datolyaszirup is jó)
  • 2 ek kókuszolaj
  • 4 kk csillagánizs (őrölve vagy reszelve)
  • 1 kk vanília őrlemény
  • 1-2  tk narancs héja frissen reszelve
  • csipet só

Hempergetéshez: szezámmag, szárított narancsvirág szirom-rózsaszirommal
opcionálisan: kókuszreszelék, fekete szezámmag, tejmentes fehércsokoládé reszelék, darált magvak

Elkészítés:

  1. A datolyát áztasd be 20 percre langyos vízbe.
  2. Tedd aprítóba a napraforgómagot, a vanília őrleményt, a kakaóport, a reszelt csillagánizst és egy csipet sót. Zúzd apróra.
  3. Add hozzá a leszűrt datolyát, a kókuszolajat, a kókusznektárt, a növényi tejet és a reszelt narancshéjat, keverd össze a száraz összetevőkkel.
  4. Addig keverd az alapanyagokat a géppel, míg a massza ragacsos állagú nem lesz.
  5. Ha kész, tedd a hűtőbe 15 percre, majd miután kivetted, formázz belőle apró golyóbisokat.
  6. Hempergesd ízlés szerint magkeverékbe, kókuszreszelékbe, csokoládéforgácsba.
  7. Végül tedd a golyóbisokat 1 órára a hűtőbe.

Tippek

Formázáskor folyamatosan nedvesítsd be a kezeidet, hogy ne ragadjon rá a massza.
A kész golyóbisokat tedd 1 órára a hűtőbe, hogy megszilárduljanak.
Tárold a hűtőben, akár 1 hétig is rájárhatsz.
Ha nagyobb mennyiségben készíted, le is fagyaszthatod. Akár 3-4 hétig is eláll. Fogyasztás előtt minimum 20-30 perccel vedd ki a mélyhűtőből.

Szafi reform kókuszolaj – kókuszzsír 1L

(szűrt, nem hidrogénezett)
1.640 Ft/doboz
A kókuszolaj vagy kókuszzsír a friss kókusz húsából préseléssel nyert zsiradék. Felhasználhatjuk főzéshez, sütéshez, a hagyományos növényi olajok, vaj, illetve egyéb zsiradékok kiváltására.

Kókuszolaj a konyhában:

kókuszolaj vagy kókuszzsír színtelen, szagtalan olaj, amely sokoldalúan felhasználható az ételeink elkészítéséhez:
    • Lágy halmazállapotban kiválthatjuk vele vajunkat, margarinunkat.
 
    • Szilárd halmazállapotban használjuk zsiradékként.
 
  • Folyékony halmazállapotban pedig ugyanúgy használhatjuk, mint napraforgó társát.
  • Átlagos tápérték 100g termékben
    Energia  3700 kJ (900 kcal)
    Zsír: 100 g
    amelyből - telített zsírsavak - egyszeresen telítetlen zsírsavak - többszörösen telítetlen zsírsavak 91 g 7 g 2 g
    Szénhidrát: 0 g
     - amelyből cukrok 0 g
    Rost 0 g
    Fehérje 0 g
    0 g
    Az adatok tájékoztató jellegűek!
      Összetevők: 100% kókuszolaj
doboz

Datolya – vajpuha

1.290 Ft/csomag
A datolya gazdag ásványi anyagokban, mint például kalcium, mangán, réz és magnézium. A gyümölcs gazdag élelmi rostokban is ,melyek segítenek megelőzni az LDL („rossz”) koleszterin abszorpcióját (felszívódását) a bélrendszerben. Ezen kívül védik a vastagbelet a rákkeltő vegyi anyagok felszaporodásától. Kiváló forrása az A-vitaminnak, amely antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és fontos szerepe van a látásban. Továbbá, hozzájárul a nyálkahártya és a bőr egészségének fenntartásához, véd a tüdő-, és szájüregi daganatok kialakulása ellen. Antioxidánsai közül kiemelkedik a béta-karotin, lutein és zeaxantin, melyek védik szervezetünket a szabad gyökök okozta káros hatásoktól. Antikarcinogén hatásukat elsősorban a vastagbél-, prosztata-, mell-, tüdő- és hasnyálmirigyrák ellen igazolták. Szintén antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező összetevője a flavonoidok közé tartozó tanninok, melyek gyulladáscsökkentőek és csökkentik a vérzékenységet. Kiváló vasforrás, amely nyomelem a vörösvértestekben található hemoglobin alkotórésze, az oxigén szállításában fontos. A datolya rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a –nőknél gyakori- vérszegénység kialakulását.  
csomag

Kókuszreszelék

1.120 Ft/500 gramm
kókuszreszelék sokféleképpen felhasználható: zabkásába, müzlibe, süteményekhez, palacsinták, muffinok sütéséhez. A kókuszpálmán termő dióban lévő MCT zsírsavak a kókuszreszelékben is megmaradnak ezáltal karbantartja az agyműködést és a memóriát, nem tartalmaz koleszterint, és javítja a vércukorszintet is. Antibakteriális hatású élelmiszer, jótékonyan hat az immunrendszerre.
csomag

Májbab

1.420 Ft/kg
Májbab
kg

Szezámmag

780 Ft/250 gramm
Import termék (India). Legkisebb rendelhető mennyiség 250 g.
csomag

Prémium Narancs

780 Ft/kg
Import termék: Görögország.
kg