Nincsenek termékek a kosárban.
Tejcsokoládéval bevont fahéjas mandula
A vasárnap reggel 9:00 óráig leadott BIO termék rendeléseket következő hét csütörtökön - pénteken tudjuk teljesíteni.
show blocks helper
Ár szerinti szűrés
Tejcsokoládéval bevont fahéjas mandula
2.375 Ft/250 gramm
274 készleten
Kategóriák: Maghéjasok / olajos magvak, Újdonságok
Leírás
Import termék.
Legkisebb rendelhető mennyiség 250 g.
Kapcsolódó termékek
Ananász
1.650 Ft/dbEgy csészényi friss ananász nagyjából 82 kalóriát, 22 g szénhidrátot, 2,3 g rostot és 1 g fehérjét rejt. Ez a mennyiség a napi C-vitamin szükségleted 131%-át(!) fedezi, de egy kis A-vitamint, kalciumot és vasat is találsz benne. Tiamin, riboflavin, B6-vitamin, folsav, pantoténsav, magnézium, illetve kálium is van az ananászban, plusz rengeteg értékes antioxidáns és polifenol, úgymint például a béta-karotin. A friss ananász a jelenleg ismert egyetlen bromelánforrás – ez az anyag csökkenti a gyulladást, az ízületi fájdalmakat, valamint gátolja a rosszindulatú sejtburjánzást.
Import termék
Fermentált gyömbéres sárgarépa
1.965 Ft/üvegMi történik fermentáláskor?
A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék.
Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre.
Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat?
Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket.
Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának?
Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket.
A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
-
- A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
- Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
- A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
- További kellemes „mellékhatása” az élő, fermentált élelmiszereknek, hogy segítik a súlycsökkentést célzó diétákat. Folyamatos fogyasztásukkal a bélflóra az optimális egyensúly irányba tolódik, így csökken a kontrollálhatatlan étvágy és az erős sóvárgás.
Mikrozöldség-pak choi
2.460 Ft/dobozMagyar termék.
Pak choi;
- édeskés, markáns ízű
- ázsiai ételek remek kiegészítője
- A, B2, B6, B9, C, K vitamin található benne
Mi fog történni a rendelést követően?
1 - Ha szerda reggel 9 óráig rendelted: csütörtökön/pénteken házhoz visszük.
2 - Ha vasárnap reggel 9 óráig adtad le: hétfőn/kedden/szerdán visszük házhoz, amilyen gyorsan csak tudjuk.
3 - Kapsz egy visszaigazolót (ha nem kaptad meg, akkor írj kérlek az info@vegabox.hu-ra, mert akkor nem érvényes a rendelésed).
4 - A kiszállítás előtti napon kapsz egy e-mailt, melyben megírjuk a kiszállítás időpontját (kb. 2 órás időintervallum).
5 - Már csak át kell venned a termékeket. Ha a rendeléskor nem fizettél, akkor a helyszínen tudsz készpénzzel vagy bankkártyával.
6 - A számlát elektronikusan küldjük meg a rendelésben megadott e-mail címre.
7 - Amennyiben bármi probléma merül fel, az info@vegabox.hu-n jelezd kérlek!
Kapcsolódó termékek
Fermentált fehér kimchi
2.395 Ft/üveg
Mi történik fermentáláskor?
A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék.
Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre.
Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat?
Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket.
Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának?
Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket.
A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
Mikrozöldség-amaranth
2.460 Ft/doboz
Magyar termék.
Amaránt;
Kutatások szerint a legtöbb mikrozöldség fajta gazdag kálium, vas, cink, és magnézium tartalmú.
Tömve vannak antioxidánsokkal, magas a K, C és E vitamin tartalmuk. Fajtától függően eltér a vitamin szintjük, de ez akár 40-szer magasabb is lehet, mint a kifejlett növényben található vitaminok mennyisége.
Magas polyphenol tartalmuk miatt segítenek semlegesíteni és lebontani a szervezetben található szabadgyököket, és csökkenthetik többek között a szívproblémák előfordulási esélyét. Fogyasztásuk pozitív hatással van immunrendszerünkre is.
A vegyszermentes mag, föld és víz, valamint az ellenőrzött termesztési körülmények kiemelkedő minőséget garantálnak bármilyen egyéb, hozzáadott anyag nélkül.