Nincsenek termékek a kosárban.
Kovászos uborka – 400g
A vasárnap reggel 9:00 óráig leadott BIO termék rendeléseket következő hét csütörtökön - pénteken tudjuk teljesíteni.
show blocks helper
Ár szerinti szűrés
Kovászos uborka – 400g
750 Ft/doboz
Házias ízesítésű kovászos uborka, fokhagymás, nem hőkezelt.
Vecsési savanyúság 400g.
Kategória: Savanyúságok
Leírás
összetevők: uborka, ivóvíz, étkezési só,kalcium-klorid, Na-benzoát, rozsliszt,fokhagyma, aroma (mustár).
Kapcsolódó termékek
Paradicsomszósz, bazsalikomos – 690g
890 Ft/üvegA kedvelt Luigi Tomadini paradicsomszósz bazsalikomos változata. A paradicsom eredeti ízét és zamatát a bazsalikomlevelek aromája teszi még ínycsiklandóbbá. Akár olaszos, akár más ízekre vágyunk, a bazsalikomos paradicsomszósz felhasználásával fejedelmi fogásokat készíthetünk.
Tápérték adatok | |
---|---|
Energia: | 116 kJ/27,8 kcal |
Zsír: | 0,2 g |
Amelyből telített zsírsavak: | 0 g |
Szénhidrát: | 4 g |
Amelyből cukrok: | 4 g |
Rost: | 2,4 g |
Fehérje: | 1,3 g |
Só: | 0,1 g |
Mi fog történni a rendelést követően?
1 - Ha szerda reggel 9 óráig rendelted: csütörtökön/pénteken házhoz visszük.
2 - Ha vasárnap reggel 9 óráig adtad le: hétfőn/kedden/szerdán visszük házhoz, amilyen gyorsan csak tudjuk.
3 - Kapsz egy visszaigazolót (ha nem kaptad meg, akkor írj kérlek az info@vegabox.hu-ra, mert akkor nem érvényes a rendelésed).
4 - A kiszállítás előtti napon kapsz egy e-mailt, melyben megírjuk a kiszállítás időpontját (kb. 2 órás időintervallum).
5 - Már csak át kell venned a termékeket. Ha a rendeléskor nem fizettél, akkor a helyszínen tudsz készpénzzel vagy bankkártyával.
6 - A számlát elektronikusan küldjük meg a rendelésben megadott e-mail címre.
7 - Amennyiben bármi probléma merül fel, az info@vegabox.hu-n jelezd kérlek!
Kapcsolódó termékek
Fermentált gyömbéres cékla-répa
1.965 Ft/üveg
Mi történik fermentáláskor?
A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék.
Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre.
Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat?
Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket.
Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának?
Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket.
A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
Fermentált fehér kimchi
2.395 Ft/üveg
Mi történik fermentáláskor?
A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék.
Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre.
Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat?
Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket.
Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának?
Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket.
A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül: