241–252 termék, összesen 327 db

Biogena Fantastic Tea – Vérnarancs (20db)

1.499 Ft/db
Ez a finom csésze tea jellegzetes vörösesbarna színű, amelyet kiegyensúlyozott, enyhén édes íz egészít ki. Ez egy koffeinmentes tea, ezért ideális gyermekek, terhes és szoptató nők számára is. A teát eredetileg orvosságként használták és mint gyógynövény került be először napi italaink közé. Az egyik történet szerint Buddha fedezte fel a teát, midőn egy napon a kertben meditálva egy tealevél hullott csészéjébe. A tea - amellett, hogy igen népszerű ital és egyes kultúrák szerves hozzátartozója - az egészségre is számos jótékony hatással bír. A teának az antioxidáns hatás mellett fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenlétének köszönhetően. A teafogyasztás mind állatkísérletekben, mind betegek bevonásával végzett kutatásokban gátolta a rákmegelőző állapotok valódi rosszindulatú daganattá való kialakulásának folyamatát. Egy vizsgálat szerint azon személyek között, akik napi 3,75 dl teánál többet fogyasztottak, alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása. A teának fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenétének köszönhetően. Ennek eredménye, hogy a szájüregben gátolja a fogszuvasodást okozó baktériumok elszaporodását, így a csíraszám visszaszorításával csökken a fogszuvasodás előfordulása, valamint annak mértéke is. Emellett a katekinek védelmet nyújthatnak az emésztőrendszeri fertőzések egy része ellen.
db

Sajt-zöldfűszeres

2.175 Ft/darab
Magyar termék. Tóalmási kézműves sajt, közvetlenül a termelőtől, vákuumcsomagolásban. Az egyik legjobb természetes kalciumforrás. A kalciumnak pedig kiemelkedő jelentősége van az egészséges csontozat és fogazat, valamint a normál vérnyomás fenntartásában.
darab

Eperlevél

610 Ft/csomag
Közönségdíjas és vásárdíjas magyar termék.
csomag

Mikrozöldség-amaranth

2.390 Ft/doboz
Magyar termék. Amaránt;
  • íze zsenge céklára emlékeztető, könnyű édes aromájú, de karakteres
  • vékony bordó szálú, zöldbe hajló levelek
  • főként salátákhoz ajánljuk
  • A, B, C, E, K vitamin található benne
Kutatások szerint a legtöbb mikrozöldség fajta gazdag kálium, vas, cink, és magnézium tartalmú. Tömve vannak antioxidánsokkal, magas a K, C és E vitamin tartalmuk. Fajtától függően eltér a vitamin szintjük, de ez akár 40-szer magasabb is lehet, mint a kifejlett növényben található vitaminok mennyisége. Magas polyphenol tartalmuk miatt segítenek semlegesíteni és lebontani a szervezetben található szabadgyököket, és csökkenthetik többek között a szívproblémák előfordulási esélyét. Fogyasztásuk pozitív hatással van immunrendszerünkre is. A vegyszermentes mag, föld és víz, valamint az ellenőrzött termesztési körülmények kiemelkedő minőséget garantálnak bármilyen egyéb, hozzáadott anyag nélkül.
doboz

Gesztenyeméz 500g

3.120 Ft/üveg
A szelídgesztenyefáról gyűjtött méz sárgásbarna színű, jellegzetes illatú, enyhén fanyar, kesernyés utóízű méz. Ásványianyag-tartalma magas, rendszeres fogyasztása akadályozza a trombózisok kialakulását, visszértágulat mérséklésére is alkalmas.
üveg

Házi Pirosribizli szörp

2.980 Ft/üveg
0,75 liter. Sokorópátkai Finomságok, Regőczi Gyula kistermelő
üveg

BIO Lilakáposzta (kg)

2.455 Ft/kg
Forrás: Bioverzum Kft. Import termék. A vasárnap reggel 9:00 óráig leadott BIO termék rendeléseket következő hét csütörtökön - pénteken tudjuk teljesíteni.
kg

Lime

2.370 Ft/kg
lime, savanyú citrom vagy zöldcitrom ázsiai eredetű citrusféle. A növényfajt és termését egyaránt így nevezik. A lime gyümölcsöt íze miatt gyakran a citromhoz hasonlítják, de annál savanyúbb, jellegzetesebb, mérete kisebb és színe jellemzően zöld. Elsősorban italok, főként koktélok ízesítésére használják, de egyes ételeknek is fontos összetevője és emésztési zavarokra kifejezetten ajánlott. C-vitamin tartalma jelentős! Gyümölcséből savanyúságokat, savanyú mártásokat, üdítőitalokat készítenek, és ízesítésre is felhasználják.
kg

Szezámmag

875 Ft/250 gramm
Import termék (India). Legkisebb rendelhető mennyiség 250 g.
csomag

Hántolt napraforgómag

660 Ft/250 gramm
Import termék. Legkisebb rendelhető kiszerelés 250 g.
csomag
db

Fermentált fehér kimchi

2.395 Ft/üveg
Mi történik fermentáláskor? A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék. Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre. Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat? Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket. Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának? Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket. A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
    • A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
    • Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
    • A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
    • További kellemes „mellékhatása” az élő, fermentált élelmiszereknek, hogy segítik a súlycsökkentést célzó diétákat. Folyamatos fogyasztásukkal a bélflóra az optimális egyensúly irányba tolódik, így csökken a kontrollálhatatlan étvágy és az erős sóvárgás.