61–72 termék, összesen 84 db

Menyecskebab

2.890 Ft/kg
Menyecskebab
kg

Tárkony

1.350 Ft/csomag
Tárkony, 1 csomag: 100 gramm. Magyar Termék Termelő: Zok Anikó.
csomag

Gyöngybab

1.190 Ft/kg
Gyöngybab
kg

Mikrozöldség-bazsalikom

2.190 Ft/doboz
Magyar termék. Bazsalikom;
  • íze aromás, fűszeres, enyhén édeskés utóízzel
  • tökéletes salátákhoz és tésztákhoz is
  • apró lila levelű, akár desszertekhez is felhasználható
  • A, B, C, E, K vitamin található benne
Kutatások szerint a legtöbb mikrozöldség fajta gazdag kálium, vas, cink, és magnézium tartalmú. Tömve vannak antioxidánsokkal, magas a K, C és E vitamin tartalmuk. Fajtától függően eltér a vitamin szintjük, de ez akár 40-szer magasabb is lehet, mint a kifejlett növényben található vitaminok mennyisége. Magas polyphenol tartalmuk miatt segítenek semlegesíteni és lebontani a szervezetben található szabadgyököket, és csökkenthetik többek között a szívproblémák előfordulási esélyét. Fogyasztásuk pozitív hatással van immunrendszerünkre is. A vegyszermentes mag, föld és víz, valamint az ellenőrzött termesztési körülmények kiemelkedő minőséget garantálnak bármilyen egyéb, hozzáadott anyag nélkül.
doboz

Chili bab

1.750 Ft/kg
Chili bab
kg

Bazsalikom

1.760 Ft/csomag
Bazsalikom, 1 csomag: 100 gramm. Magyar Termék Termelő: Zok Anikó.
csomag

Mikrozöldség-rukkola

2.190 Ft/doboz
Magyar termék. Rukkola;
  • íze komplex, boros, édeskés utóízzel
  • pizza feltétként
  • olasz tésztaételekhez, salátákhoz
  • A, B2, C, E, K vitamin található benne
  • az egyik legegészségesebb mikrozöld, fogyasztása kúraszerűen is ajánlott
Kutatások szerint a legtöbb mikrozöldség fajta gazdag kálium, vas, cink, és magnézium tartalmú. Tömve vannak antioxidánsokkal, magas a K, C és E vitamin tartalmuk. Fajtától függően eltér a vitamin szintjük, de ez akár 40-szer magasabb is lehet, mint a kifejlett növényben található vitaminok mennyisége. Magas polyphenol tartalmuk miatt segítenek semlegesíteni és lebontani a szervezetben található szabadgyököket, és csökkenthetik többek között a szívproblémák előfordulási esélyét. Fogyasztásuk pozitív hatással van immunrendszerünkre is. A vegyszermentes mag, föld és víz, valamint az ellenőrzött termesztési körülmények kiemelkedő minőséget garantálnak bármilyen egyéb, hozzáadott anyag nélkül.
doboz

Céklalevél

1.040 Ft/csomag
1 csomag: 100 gramm. Magyar Termék Termelő: Zok Anikó.
csomag

Spárga (fehér)

4.960 Ft/kg
Magyar termék.  
kg

Mikrozöldség-amaranth

2.390 Ft/doboz
Magyar termék. Amaránt;
  • íze zsenge céklára emlékeztető, könnyű édes aromájú, de karakteres
  • vékony bordó szálú, zöldbe hajló levelek
  • főként salátákhoz ajánljuk
  • A, B, C, E, K vitamin található benne
Kutatások szerint a legtöbb mikrozöldség fajta gazdag kálium, vas, cink, és magnézium tartalmú. Tömve vannak antioxidánsokkal, magas a K, C és E vitamin tartalmuk. Fajtától függően eltér a vitamin szintjük, de ez akár 40-szer magasabb is lehet, mint a kifejlett növényben található vitaminok mennyisége. Magas polyphenol tartalmuk miatt segítenek semlegesíteni és lebontani a szervezetben található szabadgyököket, és csökkenthetik többek között a szívproblémák előfordulási esélyét. Fogyasztásuk pozitív hatással van immunrendszerünkre is. A vegyszermentes mag, föld és víz, valamint az ellenőrzött termesztési körülmények kiemelkedő minőséget garantálnak bármilyen egyéb, hozzáadott anyag nélkül.
doboz

Fermentált fehér kimchi

2.395 Ft/üveg
Mi történik fermentáláskor? A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék. Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre. Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat? Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket. Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának? Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket. A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
    • A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
    • Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
    • A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
    • További kellemes „mellékhatása” az élő, fermentált élelmiszereknek, hogy segítik a súlycsökkentést célzó diétákat. Folyamatos fogyasztásukkal a bélflóra az optimális egyensúly irányba tolódik, így csökken a kontrollálhatatlan étvágy és az erős sóvárgás.

Fermentált gyömbéres sárgarépa

1.965 Ft/üveg
Mi történik fermentáláskor? A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék. Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre. Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat? Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket. Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának? Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket. A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
    • A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
    • Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
    • A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
    • További kellemes „mellékhatása” az élő, fermentált élelmiszereknek, hogy segítik a súlycsökkentést célzó diétákat. Folyamatos fogyasztásukkal a bélflóra az optimális egyensúly irányba tolódik, így csökken a kontrollálhatatlan étvágy és az erős sóvárgás.