Nincsenek termékek a kosárban.
Vegán termékek
VIBLANCE Choco Coco Ropogós Müzli
1.590 Ft/dobozKókuszdióban tálalt csokidarabos müzli. Ha egy színarany trópusi tengerparton ébrednél a pálmafák árnyékában, mit kérnél reggelire? Mit szólnál egy félbevágott kókuszdióban tálalt trópusi gyümölcs smoothiehoz, egy kis ropogós müzlivel megszórva? A Coco & Choco müzliben a kókusz csendes alapíze táncra hívja a lágyan fűszerezett, ropogósra sült zabpelyhet, lengmagpelyhet és quinoát. Ez a könnyed, trópusi tánc minden reggel mosolyt csal az arcunkra és erőt ad, hogy ma is a legjobb formánkat hozzuk.
Szőlőmagolaj 1l
5.335 Ft/üvegA szőlőmagokból hideg sajtolással előállított olaj kellemes ízű és jó főzési tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az olaj igen kedvelt konyhai alapanyag húsok pácolásához és salátákhoz is. A Pietro Coricelli Szőlőmagolaj az egészséges mindennapok természetes összetevője.
Tápérték adatok | |
---|---|
Energia: | 3404Kj/813kcal |
Zsír: | 92g |
Amelyből telített zsírsavak: | 10g |
Szénhidrát: | 0g |
Amelyből cukrok: | 0g |
Rost: | 0g |
Fehérje: | 0g |
Só: | 0g |
Mikrozöldség-rukkola
2.190 Ft/dobozMagyar termék.
Rukkola;
- íze komplex, boros, édeskés utóízzel
- pizza feltétként
- olasz tésztaételekhez, salátákhoz
- A, B2, C, E, K vitamin található benne
- az egyik legegészségesebb mikrozöld, fogyasztása kúraszerűen is ajánlott
Biogena Camellia Tea – English Breakfast (20db)
1.590 Ft/dbValódi prémium minőségű fekete tea, amely a legjobb minőségű Ceyloni teából készült. Erős íz, friss aroma vörösesbarna színnel kombinálva ideális módja egy új nap kezdetének.
A teát eredetileg orvosságként használták és mint gyógynövény került be először napi italaink közé. Az egyik történet szerint Buddha fedezte fel a teát, midőn egy napon a kertben meditálva egy tealevél hullott csészéjébe.
A tea - amellett, hogy igen népszerű ital és egyes kultúrák szerves hozzátartozója - az egészségre is számos jótékony hatással bír. A teának az antioxidáns hatás mellett fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenlétének köszönhetően.
A teafogyasztás mind állatkísérletekben, mind betegek bevonásával végzett kutatásokban gátolta a rákmegelőző állapotok valódi rosszindulatú daganattá való kialakulásának folyamatát.
Egy vizsgálat szerint azon személyek között, akik napi 3,75 dl teánál többet fogyasztottak, alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása.
A teának fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenétének köszönhetően. Ennek eredménye, hogy a szájüregben gátolja a fogszuvasodást okozó baktériumok elszaporodását, így a csíraszám visszaszorításával csökken a fogszuvasodás előfordulása, valamint annak mértéke is. Emellett a katekinek védelmet nyújthatnak az emésztőrendszeri fertőzések egy része ellen.
Fokhagymás olívaolaj 250ml
2.490 Ft/üvegKiváló minőségű extra szűz olívaolaj és hagyományos módon termesztett, minőségi fokhagyma felhasználásával készült olaj. Nem hiányozhat a modern konyhákból. Különösképpen ajánljuk azoknak, akik szeretik a minőségi, egyben praktikus termékeket, amelyeket akár a hagyományos ételek elkészítésekor, akár újabb ízkombinációkkal kísérletezéskor használhatnak. Húsok, köretek, saláták ízesítéséhez is javasoljuk.
Tápérték adatok | |
---|---|
Energia: | 3378kJ/822kcal |
Zsír: | 91,3g |
Amelyből telített zsírsavak: | 13g |
Szénhidrát: | 0g |
Amelyből cukrok: | 0g |
Rost: | 0g |
Fehérje: | 0g |
Só: | 0g |
Biogena Fantastic Tea – Vérnarancs (20db)
1.499 Ft/dbEz a finom csésze tea jellegzetes vörösesbarna színű, amelyet kiegyensúlyozott, enyhén édes íz egészít ki. Ez egy koffeinmentes tea, ezért ideális gyermekek, terhes és szoptató nők számára is.
A teát eredetileg orvosságként használták és mint gyógynövény került be először napi italaink közé. Az egyik történet szerint Buddha fedezte fel a teát, midőn egy napon a kertben meditálva egy tealevél hullott csészéjébe.
A tea - amellett, hogy igen népszerű ital és egyes kultúrák szerves hozzátartozója - az egészségre is számos jótékony hatással bír. A teának az antioxidáns hatás mellett fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenlétének köszönhetően.
A teafogyasztás mind állatkísérletekben, mind betegek bevonásával végzett kutatásokban gátolta a rákmegelőző állapotok valódi rosszindulatú daganattá való kialakulásának folyamatát.
Egy vizsgálat szerint azon személyek között, akik napi 3,75 dl teánál többet fogyasztottak, alacsonyabb volt a kardiovaszkuláris betegségek előfordulása.
A teának fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenétének köszönhetően. Ennek eredménye, hogy a szájüregben gátolja a fogszuvasodást okozó baktériumok elszaporodását, így a csíraszám visszaszorításával csökken a fogszuvasodás előfordulása, valamint annak mértéke is. Emellett a katekinek védelmet nyújthatnak az emésztőrendszeri fertőzések egy része ellen.
Mikrozöldség-amaranth
2.390 Ft/dobozMagyar termék.
Amaránt;
- íze zsenge céklára emlékeztető, könnyű édes aromájú, de karakteres
- vékony bordó szálú, zöldbe hajló levelek
- főként salátákhoz ajánljuk
- A, B, C, E, K vitamin található benne
Biogena Tea2O Maxi (6×10 db)
6.680 Ft/dbFermentált fehér kimchi
2.395 Ft/üvegMi történik fermentáláskor?
A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék.
Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre.
Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat?
Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket.
Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának?
Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket.
A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
-
- A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
- Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
- A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
- További kellemes „mellékhatása” az élő, fermentált élelmiszereknek, hogy segítik a súlycsökkentést célzó diétákat. Folyamatos fogyasztásukkal a bélflóra az optimális egyensúly irányba tolódik, így csökken a kontrollálhatatlan étvágy és az erős sóvárgás.
Fermentált gyömbéres sárgarépa
1.965 Ft/üvegMi történik fermentáláskor?
A fermentálás egy régi hagyományokon alapuló ételkészítési és tartósítási eljárás. Az alapanyagokban természetesen megtalálható cukrok, szénhidrátok mikroorganizmusok (legfőképpen tejsav baktériumok) általi lebontásáról van szó, aminek a “mellékterméke”, hogy egészséges, könnyen emészthető, savanykás (esetenként erősen savanyú ízű) és tartós termék.
Zöldségek fermentálása során a felületükön természetesen előforduló tejsavbaktériumok szaporodása számára teremtünk ideális körülményeket. Légmentesen elzárva a mikrobák szaporodni kezdenek és a zöldség cukortartalmát savakká, szén-dioxiddá és némi etanollá alakítják, a zöldség tápanyagtartalmához való hozzáférést növelik, kvázi előemésztik nekünk. A fermentálási folyamat tartósítja az alapanyagainkat, kellemes savanyú ízt kölcsönöz nekik és számos pozitív hatással bír szervezetünkre.
Hogyan tároljam a fermentált finomságaimat?
Alapvetően a hűtőben érdemes tárolni, hogy kellően lelassítsd a fermentációs folyamatot, megtartva így azt a magas minőséget, ahogy elkészültekor üvegbe zártuk neked a terméket.
Milyen egészségi hatásai vannak a fermentált élelmiszerek fogyasztásának?
Egyre többet hallani (szerencsére) a fermentált élelmiszerek rendszeres fogyasztásának áldásos egészségügyi hatásairól. Az mára köztudott, hogy a beleinkben lakó számos hasznos és káros baktérium egyensúlya vagy éppen annak hiánya az emésztésünkön keresztül döntően befolyásolja az immunrendszerünk állapotát, hormonrendszerünk és idegrendszerünk működését, ezáltal hangulatunkat, étvágyunkat és közérzetünket.
A fermentált ételek alapvetően segítenek ennek az egyensúlynak a megőrzésében és helyreállításában a következő hatásokon keresztül:
-
- A probiotikus hatást a fermentált ételekben a bennük fellelhető jótékony baktériumok váltják ki.
- Fontos a jelenlétük az ételekben, de még említésre méltóbb az általuk elvégzett munka: szaporodásuk során ezek a jótékony baktériumok előemésztik számunkra az ételeket, ezáltal könnyebben hozzáférhetővé válnak a vitaminok, és hasznos tápanyagok, vagy lebomlanak az emésztést gátló hatóanyagok, így az emberi szervezet számára kevesebb energiával elérhetővé válnak, tehát vitaminokban és tápanyagokban gazdagabb étel keletkezik.
- A savas közeg elősegíti az emésztőenzimek termelődését az emberi szervezetben az étkezések során ezáltal elkerülhető a hosszan tartó teltségérzet, vagy az étkezés utáni puffadás.
- További kellemes „mellékhatása” az élő, fermentált élelmiszereknek, hogy segítik a súlycsökkentést célzó diétákat. Folyamatos fogyasztásukkal a bélflóra az optimális egyensúly irányba tolódik, így csökken a kontrollálhatatlan étvágy és az erős sóvárgás.
Mikrozöldség-pak choi
2.190 Ft/dobozMagyar termék.
Pak choi;
- édeskés, markáns ízű
- ázsiai ételek remek kiegészítője
- A, B2, B6, B9, C, K vitamin található benne