Nincsenek termékek a kosárban.
Friss gyümölcs
Datolya – vajpuha
1.290 Ft/csomagA datolya gazdag ásványi anyagokban, mint például kalcium, mangán, réz és magnézium.
A gyümölcs gazdag élelmi rostokban is ,melyek segítenek megelőzni az LDL („rossz”) koleszterin abszorpcióját (felszívódását) a bélrendszerben. Ezen kívül védik a vastagbelet a rákkeltő vegyi anyagok felszaporodásától.
Kiváló forrása az A-vitaminnak, amely antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és fontos szerepe van a látásban. Továbbá, hozzájárul a nyálkahártya és a bőr egészségének fenntartásához, véd a tüdő-, és szájüregi daganatok kialakulása ellen.
Antioxidánsai közül kiemelkedik a béta-karotin, lutein és zeaxantin, melyek védik szervezetünket a szabad gyökök okozta káros hatásoktól. Antikarcinogén hatásukat elsősorban a vastagbél-, prosztata-, mell-, tüdő- és hasnyálmirigyrák ellen igazolták. Szintén antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező összetevője a flavonoidok közé tartozó tanninok, melyek gyulladáscsökkentőek és csökkentik a vérzékenységet. Kiváló vasforrás, amely nyomelem a vörösvértestekben található hemoglobin alkotórésze, az oxigén szállításában fontos. A datolya rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a –nőknél gyakori- vérszegénység kialakulását.
Pomelo
870 Ft/dbGránátalma – óriás
630 Ft/dbAjándékutalvány – Vegabox csomag
1 Ft/FtBirsalmasajt
1.570 Ft/250 grammA birsalmasajt remek ízesítője lehet a gyümölcskenyereknek, püspökkenyereknek éppúgy, mint a reggelire fogyasztott müzlinek. Kissé méretesebb birsalmasajtszeltekkel tölthetünk omlós vagy leveles tésztából készült táskákat is, kelt tésztából készült buktát, de finomra vágva aprósütemények tetejére is rakosgathatunk belőle, vagy kevert tésztákat, akár bejglit, piskótákat is gazdagíthatunk vele. Könnyedén kiválthatjuk így a szárított vagy kandírozott gyümölcsöket, és rendkívül finom desszerteket gyárthatunk.
Aki pedig szereti a különleges ízkombinációkat, kóstolja meg a hagyományos birsalmasajtot érett sajtokkal vagy vékonyra szelt sonkával – mennyei! Akár vendégváró falatokat is készíthetünk többféle sajt, dió és birsalmasajt kombinálásával. A bátrabbak pedig mindenképp próbálják ki a ruccolát birsalmasajttal és emmentáli sajttal!