Újévi fogadalmak
Oszd meg másokkal is!

Míg az év utolsó napjai a hálaadással telnek, úgy az új év első napjai a fogadalmak megfogalmazásával. Legalábbis én mindig próbálom átgondolni, hogy az új esztendőben min kellene változtatnom, mibe kéne belevágnom, hogy kényelmesebb, szerethetőbb napjaim legyenek :).

Biztos nem vagyok egyedül ezzel. Most lesz legalább a negyedik alkalom, hogy megfogadom, egy pár kilót leadok, persze nem úgy, hogy majd sanyargatom magam, hanem előre jól beállítva a tervet, hogy biztosan ne essen nehezemre. Aztán változnak a dolgok, mert egy-két alkalom becsúszik, amikor az ínycsiklandozó sütiknek, tortáknak nem tudok ellenállni, és a szénhidrátbevitelre sem figyelek minden étkezésnél oda (mert persze, akkor nem is esne jól az étel 😊), és már el is úszott a fogadalmam úgy nyár közepén, amikor még csak 1 kiló mínusznál tartok 😊.

Éppen ezért ebben az évben más fogadalmakat teszek. Hozzáteszem, sokkal nehezebb lesz, mint a fogyás, de egy próbát mindenképp megér.

Ezeket a terveket tűztem magam elé erre az évre:

  1. minden reggel mosolyogva ébredek
  2. boldogan ébresztem gyermekeimet, megölelem őket és biztosítom őket arról, hogy csodálatos napjuk lesz
  3. energia- és vitamindús reggelivel kezdem a napot
  4. olyan munkát végzek, ami örömmel tölt el
  5. nem rohanok, próbálom nyugodtan végezni a feladataimat
  6. naponta 2x fogyasztok gyümölcsöt, zöldséget
  7. próbálom feldobni a napjukat azoknak, akik körülvesznek és több hasznos időt szentelek nekik (kollégák, család, barátok)
  8. lesz idő magamra (edzeni, feltöltődni, kikapcsolódni)
  9. délután a munka után leteszem a mobilom, és csak reggel veszem újra a kezembe
  10. minden este hálát adok, amiért egészséges, boldog vagyok, és szeretet vesz körül

Szeretném, ha sikerülne ezekhez tartani magam, mert a múlt év sajnos nem mindig úgy alakult, ahogy elterveztem. Sokszor bosszankodtam olyan dolgokon, amiket nem tudtam befolyásolni, ezért el kellett volna engednem, és jobb, pozitívabb dolgokra kellett volna az energiámat, időmet fordítani. A média sem segít megteremteni a lelki békét, ezért vissza kéne kicsit térnünk nagyanyáink világához, amikor még nem volt televízió és ennyi információáradat. A természetben vagy baráti körben eltöltött idő segíthet kizökkenteni az elménket az e világi dolgoktól, gondoktól, ezért arra buzdítalak titeket, hogy próbáljatok meg minél több időt az érintetlen természetben tölteni. Töltődjünk fel a természet tiszta energiájával, és figyeljünk arra is, hogy egészséges élelmiszerekkel tápláljuk szervezetünket. Mert az vagy, amit megeszel 😊! Kívánom, hogy ebben az évben is jó egészségnek örvendjen minden vásárlónk, hogy ha majd eltelik ez az év is, nyugodt szívvel adhasson mindenki hálát, hogy az ez évi fogadalmakat sikerült teljesítenie!