Több energiára vágysz? Zöldséggel és gyümölccsel könnyű dolgod lesz
Oszd meg másokkal is!

 

A zöldségek és gyümölcsök átlagosan sokkal több energiát adnak nekünk, mint bármi más, de nem árt vigyázni, mert valamelyek túl serkentően, mások, pedig pedig túl nyugtató hatással vannak szervezetünkre.

Cikkünkben elmagyarázzuk, hogy miket érdemes reggelire,ebédre enned, miket érdemes akkor, amikor túl stresszesnek vagy épp gyengének érzed magad.

 

Narancs

Az egyik legkülönlegesebb gyümölcs, ami a Napból rengeteg energiát szív be, és általa Te is energiához jutsz. Mindenképpen csak reggel ajánljuk a fogyasztását, mert délután-este nem fogsz tudni tőle aludni. Legideálisabb éhgyomorra, nagyjából 15 perccel reggeli előtt.

Valami egészen különleges energia-bombára vágysz? Vágj gerezdekre egy narancsot, rakj rá fahéjat és a tetejére mézet, fenséges lesz!

 

Füge

Az egészséges cukor-bomba! Óvatosan fogyaszd, mert a gyümölcs-cukrot is nehezen bontja le a szervezetünk, így ha túlfogyasztjuk, többlet súlyhoz vezethet.

A természetes cukor mellett, rengeteg rostot tartalmaz, ami segíti a normális gyomorműködést.

 

Banán

A többi gyümölccsel ellenben, a banán keményítőt tartalmaz, mint a burgonya és tészta-félék, ezért reggelire ajánlott fogyasztani és nem keverendő más étkezések közé. Nagyszerű shake-eket készíthetsz belőle, keverve tejjel, kakaóval, gyümölcslével. Ezzel olyan hogy hozzáadott cukor nélkül, energizáló-bombával indíthatod a napodat.

 

Avokádó

A közhiedelemmel ellentétben, az avokádó is gyümölcs, ami tartalmaz elég rostot, zsírt, fehérjét, szénhidrátot, ezért bőven elég belőle egyet enni, hogy elég energiához juss. Szintén reggelinek ajánljuk! Kiegészítheted vele a smoothie-t vagy szendvicset is.

 

Kelbimbó

Rengeteg vitamin és ásványi anyag található benne, így jótékony hatással van ránk.
Magában is fogyasztható, de jól kiegészíti a smotthiet, jó köret lehet egy finom ebédhez is.

 

Spenót

A zöld színű zöldségek alapvetően sok energiát tartalmaznak, nincs másképp a spenóttal sem. Olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium és a magnézium.
Érdemes kombinálni más zöldszínű zöldségekkel, mint a saláta.