Sárgadinnye
Oszd meg másokkal is!

A sárgadinnye nagyon sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, így immunrendszer erősítő hatásához kétség sem férhet. Napi egy sárgadinnye a szervezet számára szükséges ásványi anyagok és vitaminok jelentős részét biztosítja.

Nézzük mi minden található benne: A ,B és C vitamin, folsav, cink, réz, vas, kálium, magnézium,  kalcium, foszfor.

Mindenki számára ajánlott az erős immunrendszer és az általános egészség megőrzéséhez.

A sárgadinnyének rendkívül magas a Béta-karotin tartalma, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő. Az éles látás és a szemek egészségének megőrzéséhez rendkívül fontos vitamin. A Béta-karotin tartalmának köszönhetően a sárgadinnye rendkívül jó gyulladáscsökkentő és lázcsillapító hatású is. Mindenféle gyulladásos megbetegedésben jótékony, de leginkább a bélgyulladások, ízületi gyulladások és a bőr gyulladásos megbetegedéseiben hoz látványos javulást.

Magas rosttartalma miatt a sárgadinnye segíti az emésztést, a bélrendszer egészségének megtartását. Rendszeres fogyasztása helyreállítja a megfelelő gyomor- és bélműködést, tisztítja és egészségesen tartja a bélrendszert. Gyulladáscsökkentő hatása miatt bélgyulladások esetén is hatékony. Ráadásul nem terheli meg a beleket, így hatékonysága mellet még kíméletes is.

A sárgadinnye élénkíti a veseműködést és tisztítja a vért. Szinte átmossa az egész szervezetet és segít a lerakódások eltávolításában. Az ízületek, amelyek főként a lerakódott húgysav miatt begyulladnak és fájdalmassá válnak, megkönnyebbülnek.

Könnyedén elrakhatjuk télire ha megaszaljuk.

Ha pedig összevágva a mélyhűtőbe tesszük, majd szintén fagyasztott banándarabokkal össze turmixoljuk, kiváló fagyit nyerhetünk belőle, mindenképpen próbáljátok ki! 🙂