Nincs több kifogás!
Oszd meg másokkal is!

Kifogás az akad bőven, de ha változtatni szeretnél, búcsúzz el tőlük!
Ne halogass!

 

Néhány a „de én…” válaszok közül:

„De én …” azért vagyok hajlamos a hízásra/szívbetegségre/ízületi gyulladásra…stb., mert az AnyuApuTesó… kiegymás is attól szenved.
Ébresztő! Nem a génjeid felelősek a szerzett betegségeidért. Az életmódod és a táplálkozási szokásaid viszont óriási hatást gyakorolnak az úgynevezett hajlamok kialakulására és azok legyőzésére.

„De én…” egész nap meg nem állok. Ott vannak a gyerekek, a háztartás…stb.
Igen, a legtöbben pontosan tudjuk, miről beszélsz, de! Légy engedékenyebb magaddal szemben, rugalmasabb. Vedd a kezedbe az irányítást! Mutass példát, így a környezeteddel is jót teszel.

„De én…” már mindent kipróbáltam.
Na persze, ott vannak a „jobbnál jobb” diéták, melyek több-kevesebb sikerrel átmeneti javulást eredményeznek. A végén már azt sem tudod, mit ehetsz, mit nem, hogyan, mikor… Tedd helyére a dolgokat! Először is, szerezz kellő tudást, akár könyvekből, akár az internetről. Emellett számos növényi étrenden lévő emberrel is beszélgethetsz jó néhány, a közösségi oldalon  található csoportokból. Vagy keress fel egy táplálkozási tanácsadót, kérd a segítségét.

„De én…”… imádom a sajtot, a húst, a csokiról nem is beszélve.
Miután fokozatosan belemerülsz a zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek és babok, valamint diófélék és magvak világába, rájössz majd, hogy addig milyen egyhangúan, mondhatni unalmasan és egészségtelenül étkeztél. Tudtad, hogy akár egy zöldségből is lehet csokoládés édességet készíteni?

„De én…”  nem vagyok elég kitartó.
Amint elkezdesz túlnyomórészt növényi alapú ételeket készíteni, fogyasztani, nem lesz többé szükséged fegyelemre. Azon kapod magad, hogy egyre jobban érzed magad a bőrödben, egyre több alapanyagot ismersz meg, egyre kreatívabban használod a megszerzett tudást. Minden egyértelművé válik.

Ha sikerül legyőzni a korlátaidat, nem lesz több kifogás.