Minden nap egy alma…
Oszd meg másokkal is!

Bizonyára mindenki ismeri a cikk címének folytatását :). De mennyire is foglalkozunk az egészségünkkel, figyelünk e az apró jelekre, melyeket olykor szervezetünk próbál nekünk jelezni?

Sokszor eszembe jut, hányszor megígértem már, hogy jobban odafigyelek magamra, az egészségemre, de gyakran nem tartom be sajnos ezt az ígéretem. Mindig úgy alakul, hogy más fontosabb lesz, mindaddig, amíg nem jelez újra a szervezetem. Ekkor ismét magamra kezdek koncentrálni, hogy jobban legyek, és ne ismétlődjön meg újra ez az eset. Ismerős nektek is 😊?

Nem kell, hogy így legyen!!! Tudatosan heti tervet készítek, melyik nap mit adok meg a testemnek, és a lelkemnek, hogy a nehezebb időszakokra legyen tartalékom. Minden napra egy gyümölcsöt és legalább két zöldséget tervezek be, heti két edzést, és két meditálást. Amióta ezt tartom, kiegyensúlyozottabb lettem.

Nagymamám sokszor mesélt az ő leánykori és fiatal asszonykori evési szokásaikról, amikből a mai generációnak is meríteni kellene. Heti egy alkalommal, vasárnapokon fogyasztottak húst (háztájit), a többi napokon a kertekben megtermesztett zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztották.

Mert igenis lehet finomakat enni, főzni húsmentesen is! Nagyon sokféle húsmentes receptet tudott, amiken mi is felnőttünk és nagyon finomnak találjuk, mind a mai napig. Szeretettel adom tovább majd gyermekeimnek ezt a receptgyűjteményt, mert szeretném őket is a tudatos életvitelre nevelni, hogy az első helyen számukra is az egészség megőrzése legyen, és ilyen példát szeretnék nekik mutatni. Ez azért nagyon jó motiváló erő 😊!

A napi egy alma nálunk elfogy, és nemcsak egy 😊. Sokszor már a gyerekek követelik a napi vitaminadagjukat, és ez elégedettséggel tölt el.

Ajánlom Nektek is, hogy készítsetek Ti is heti tervet. Olyat, aminek elérése boldogsággal tölt el, mert felgyorsult világunkban a testi feltöltődés mellett, a lelki egészségünkről is gondoskodnunk kell!!!

A testi feltöltődés legmegbízhatóbb támogatója továbbra is a Vegabox! A vitamincsomagod csak egy kattintásra van tőled 😊!