Nincsenek termékek a kosárban.

Az egészséges életmód egyik fontos komponense a helyesen összeállított étrend, melyet ideális esetben magas rosttartalmú élelmiszerek, fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok és bőséges folyadékbevitel formájában építik fel.
A rost megtalálható minden növényben, mely lehet gyümölcs, zöldség, olajos magvak, gabona vagy a hüvelyesek.
A rostok egyik fajtája vízben oldódik, míg van ami nem. A vízben oldódó rostok lassítják az emésztést, így segítve a tápanyagok optimális felszívódását, a vízben nem oldódó rostok gyorsabban haladnak át a belekben.
A rostban gazdag élelmiszerek teltségérzetet okoznak és vizet vonnak magukhoz, ezért feltétlenül szükséges a bőséges folyadék fogyasztása!
Rostban gazdag ételek a gyümölcsök, zöldségek, müzli, teljes kiőrlésű liszttel készült kenyér, pékáru. Tanácsos a gondosan megtisztított gyümölcsöt a héjával együtt fogyasztani, mivel az több vitamint és rostot tartalmaz, mint a gyümölcs húsa.
Rostban gazdag élelmiszerek:
Zöldségek: bab, borsó, brokkoli, spenót, burgonya, káposzta, zeller, sárgarépa, spárga,
Gyümölcsök: szilva, sárgabarack, őszibarack, meggy, alma, eper, cseresznye, szeder, szőlő
Olajosmagvak: dó, mandula, mogyoró
Gabonák: búza, zabkorpa, útifűmaghéj, lenmag, köles, zab