Készülődés
Oszd meg másokkal is!

A karácsony közeledtével mindenki előveszi jól bevált receptkönyvét, vagy keresgél az interneten a több száz ünnepi finomságok között, mivel is tehetné még varázslatosabbá az év legszebb időszakát. Én a nagymamám receptes gyűjteményét veszem elő ilyenkor. Nemcsak mert számomra ő sütötte a legfinomabb sütiket, hanem mert ilyenkor megelevenedik bennem az az idő, amikor még együtt készülődtünk. Milyen jó is volt…:)!

Lista megírva, a teendőkről, az ajándékokról. Karácsonyi menü előkészületben, karácsonyfa még a dobozban, lakás feldíszítve, csomagoló papírok beszerezve. Már csak pár apróság és mindennel megvagyok. Mindennel? A legfontosabb még hátra van, az igazi lelki ráhangolódás, amikor kiüresítem a gondolataimat, és nem a feladataimra koncentrálok, nem rohanok a boltba, hogy még valamit elfelejtettem. Én ezt ezen a hétvégén tervezem megvalósítani. Mindennel kész leszek, ami másodlagos, és hagyok időt magamra, a gyerekeimre, a családomra, akik a legfontosabbak, és nem csak azon az egy napon.

Az együtt eltöltött idő az igazi ajándék, ha együtt süthetünk, díszíthetjük fel a fát, karácsonyi dalokat hallgatva nagyokat beszélgethetünk egy finom csésze tea mellett. Ha mindenki, aki közel áll hozzám egészséges és boldog, ez számomra az igazi ajándék.

Kívánom mindenkinek, hogy legyen idő a lelki feltöltődésre, ragadjuk meg a lehetőséget, és élvezzük minden pillanatát! A karácsony hangulata most tud magával ragadni, ne hagyjuk csak úgy elillanni 😊!