Együnk almát!
Oszd meg másokkal is!

A mondás, miszerint „Minden nap egy alma az orvost távol tartja.” igaznak bizonyul. Nem véletlenül használták őseink is gyógyszerként; legújabb kutatásokból nyert statisztikák megmutatták, hogy az alma az egészséges életmód egyik nélkülözhetetlen eleme. Csökkenti a szívbetegség, a rák, az Alzheimer-kór, stroke kockázatát, növeli a tüdőkapacitást és megelőzi a cukorbetegséget is.

Röviden az almáról:

1.A benne rejlő C vitaminnak köszönhetően, kifogástalan immunerősítő. Természetesen önmagában nem elég az immunrendszer erősítésére, de pozitív hatása kétségtelen.

2.Az almában található savak segítik az emésztést és serkentik az agyműködést is.

3.Egy közepes méretű alma körülbelül 4 gramm oldható rostot tartalmaz. Az oldható rostok alkalmasak a vércukorszint, és szérum-koleszterin szint helyes beállítására. Ezek a vízben megduzzadnak és gélszerű állományt képeznek, lelassítják a cukor felszívódását. Az almában található pektin is segít a vércukorszintet optimális szinten tartani, a cukor felszívódásának lelassításával.

4.Az oldható rostok további előnye, hogy zselés állaguknak köszönhetően a bélben könnyen lépnek kölcsönhatásba a koleszterinnel, amely csökkenti koleszterinszintet.

5.A koleszterinszint csökkentésében továbbá az alma antioxidánsai is fontos szerepet játszanak. Az antioxidánsok meggátolják a „rossz” koleszterin oxidációját, így annak csökken a szintje.

Napi egy-két alma fogyasztása ajánlott ahhoz, hogy jótékony hatásai kialakulhassanak. Azonban a mértékletesség betartása ezesetben is elengedhetetlen, különben tartalmának felsorolt előnyei az ellenkezőjükre fordulhatnak.

Tekintsd meg alma kínálatunkat! 🙂