Cseresznyés morzsasüti
Oszd meg másokkal is!

Mi most cseresznyével készítjük el, de egyébként bármilyen gyümölccsel kipróbálhatjátok. A gyümölcsök közül a lédús fajták a nyerők, de persze a szezonalitás sem elhanyagolandó. Érdemes kipróbálnod eperrel, ribizlivel vagy akár almával is.

A morzsasüti igazából egy roppanós réteggel fedett sült gyümölcs, amelyet pillanatok alatt összedobhatunk. Érdemes türelmesnek lenni, hogy a teteje is kellően ropogós legyen és a gyümölcs is lekvárossá, krémessé süljön. A zabpehely és a cukor tökéletes réteget képez a puha gyümölcsön, és kész is a sütemény.

Hozzávalók:

  • 1,5kg cseresznye
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 20dkg liszt
  • 15dkg zabpehely
  • 10dkg mandulapehely
  • 15dkg hideg vaj
  • 10dkg barna cukor
  • csipet só

Elkészítés:

Sütőt melegítsük elő 180-200 fokra.

A kimagozott cseresznyét forgassuk össze 10dkg barna cukorral, citrom levével és a vaníliás cukorral.

Egy tálba szórjuk bele a lisztet és morzsoljuk bele a hideg vajat. Utána tegyük hozzá a sót, a barna cukrot, a zabpelyhet, mandulapelyhet.

Egy hőálló tálba rakjuk bele a cseresznyét és szórjuk a tetejére a lisztes keveréket.

Süssük a sütit 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Melegen, vanília fagyival tálalva mennyei. 🙂