Nincsenek termékek a kosárban.
Mi most cseresznyével készítjük el, de egyébként bármilyen gyümölccsel kipróbálhatjátok. A gyümölcsök közül a lédús fajták a nyerők, de persze a szezonalitás sem elhanyagolandó. Érdemes kipróbálnod eperrel, ribizlivel vagy akár almával is.
A morzsasüti igazából egy roppanós réteggel fedett sült gyümölcs, amelyet pillanatok alatt összedobhatunk. Érdemes türelmesnek lenni, hogy a teteje is kellően ropogós legyen és a gyümölcs is lekvárossá, krémessé süljön. A zabpehely és a cukor tökéletes réteget képez a puha gyümölcsön, és kész is a sütemény.
Hozzávalók:
- 1,5kg cseresznye
- 10 dkg barna cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 20dkg liszt
- 15dkg zabpehely
- 10dkg mandulapehely
- 15dkg hideg vaj
- 10dkg barna cukor
- csipet só
Elkészítés:
Sütőt melegítsük elő 180-200 fokra.
A kimagozott cseresznyét forgassuk össze 10dkg barna cukorral, citrom levével és a vaníliás cukorral.
Egy tálba szórjuk bele a lisztet és morzsoljuk bele a hideg vajat. Utána tegyük hozzá a sót, a barna cukrot, a zabpelyhet, mandulapelyhet.
Egy hőálló tálba rakjuk bele a cseresznyét és szórjuk a tetejére a lisztes keveréket.
Süssük a sütit 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Melegen, vanília fagyival tálalva mennyei. 🙂