Az ételek és a lélek összefüggései a méregtelenítésben – 6 tisztító módszer
Oszd meg másokkal is!

A méregtelenítés az emberi szervezet megtisztítása a káros, ártalmas anyagoktól, hatásoktól, érzésektől, gondolatoktól.

 

Ahogy a testednek, úgy a lelkednek is szüksége van egy kis kipucolásra, és persze megfelelő táplálékokra.
Minél több valódi ételt fogyasztasz, annál kevesebb méreganyag gyülemlik fel a szervezetedben.
Ez az érzelmeinkkel sincs másként. Minél inkább kontroláljuk, pozitív irányba tereljük a gondolatainkat, érzelmeinket, annál könnyebben változtathatjuk meg a válaszreakcióinkat.

Az ételek és az érzelmek összefüggenek.

Ha ész nélkül – öntudatlanul – eszel, az energiaszinted a béka feneke alá kerül, és egy idő után azt veszed észre, hogy egyre csak kerekedsz. Különösen igaz ez akkor, ha egy-egy érzelmi hullámvasút miatt az evést választod fájdalomcsillapítóként.

Lássuk hát a 6 méregtelenítési módszert:

1. Jógázz, meditálj!

A jóga ászanák segítenek kitaposni a magasabb tudatosság felé vezető ösvényt. Általuk nem csak testileg, de ugyanúgy mentálisan, érzelmileg és spirituálisan is fejlődsz. Miközben jógázol, gyógyítod önmagad. Megtanulsz figyelni. Jönnek az újabb felismerések. Lehull a lepel, és egyszer csak meglátod az önvalód.
Szép lassan elkezded szeretni ezt a „valakit”, mert felismered az értékeit, a szerethetőségét.
A jóga mintegy lelki takarítóként is működik. Megtanít megélni, előtérbe hozni, feldolgozni és rendezni az érzelmeidet.

Ne halogass! Kezdj el gyakorolni még ma, a többi pedig jön magától.

2. Hidratálj!

Amikor keveset iszol, kiszáradsz. Ennek az lesz a következménye, hogy megfájdul a fejed, fáradékony leszel, eltömődnek a pórusaid, és az alvás sem lesz oly édes, mint jó esetben. A mentális zavarokról, koncentráció hiányáról nem is beszélve.
Méregtelenítéskor igyál sok kókuszvizet, egyél minél több hidratáló zöldséget és gyümölcsöt.

A folyadék pótlásának legideálisabb forrása a víz. Energiamentes, könnyen hozzáférhető, általa kiegyensúlyozottan és hatékonyan pótolhatod a szükséges folyadékmennyiséget.

Ha nem rajongsz különösebben az ivóvízért, dobj bele néhány citrom- vagy lime karikát, pár szem epret, kivit. Így nem csak ízesíted, de tápanyagokkal is dúsítod.

3. Vigyél be probiotikumot!

A probiotikumokat, akár étel és ital formájában is fogyaszthatod. A bennük lévő egészséges baktériumok segítenek eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből.
Erre a legegyszerűbb és legolcsóbb módszer, ha 1 evőkanál organikus almaecetet elkeversz egy pohár vízben, és felhörpinted.

Igen bíztatóak a még folyamatban lévő kísérletek, miszerint a probiotikumok fogyasztása megoldás lehet mindazok számára, akik szorongásban, depresszióban, Crohn-betegségben és gyomor-bélrendszeri problémákban szenvednek.

Ha a probiotikumok képesek megfékezni a társadalmi szorongást, a pánikbetegségeket, akkor bizonyosan segíthetnek az érzelmi káosz kezelésében is.

És hogy a tested se maradjon kényeztetés nélkül, fogyaszd rendszeresen, így csökkentheted az allergiás tüneteket, normális lesz a székleted, és még a bőröd is fényesebb lesz tőle.

4. Tégy a bőröd egészségéért!

Az érzelmi reakcióink befolyásolják a bőrszövetek rugalmasságát. Ha stresszelünk, vérellátási zavar alakul ki, a fokozott izomfeszültség hatására pedig roncsolódik az izomrendszerünk. És ha az arcunk szerkezete blokkolt, akkor a szervezetünknek nem lesz energiája bőrt építeni, szépíteni. Mivel ilyenkor a méreganyagok nem tudnak kiürülni, bőrproblémák alakulnak ki.

Itt újra képbe kerül a jóga vagy bármilyen más stresszoldó testmozgás. Az izzadás hatására megemelkedik a testhőmérsékletünk, így könnyen megszabadulhatunk a toxikus anyagoktól. A szervezet belső egyensúlya helyreáll.

Az érzelmi méregtelenítés eredményeként könnyebbnek, rugalmasabbnak és fiatalosabbnak érezzük magunkat.

5. Csökkentsd az alkoholfogyasztást!

Az alkohol és a drogok negatívan befolyásolják az érzelmeinket. Csökkentik a rezgésszintünket, tompítják mind a testi-, mind a lelki érzékeinket. Persze ez nem azt jelenti, hogy alkalmanként ne fogyaszthatnál el egy pohár bort a vacsorád mellé; ám ha ezt naponta teszed, fuccs a méregtelenítésnek.

Lelki szinten a máj felel az érzelmek harmonizálásáért, az indulatok leküzdéséért és az ellazulásért. Összességében a lelki béke megteremtéséért.

Az alkohol túlzott mértékű fogyasztása többek között májkárosodást is okozhat. A máj diszharmonikus állapota kihat a kedélyállapotunkra. Ugyanez fordítva is igaz.  Minden hirtelen érzelmi változás, elfojtás kihat a máj működésére.

Jó, ha tudod, hogy az agresszivitás, a féltékenység, az irigység, a csalódottság, a nagyfokú bánat mind-mind májkárosító hatásúak.

6. Egyél teljes értékű növényi ételeket!

Akárcsak a fizikai méregtelenítéskor, úgy az érzelmi tisztogatásnál is előnyös, ha minél több teljes értékű növényi ételt fogyasztasz.
Ezek a táplálékok nem csak a testi-, de az érzelmi energiáidra is jó hatással vannak.

A méregtelenítő ételek  segítik a májtisztulást, a lerakódott zsiradékok és a felhalmozódott salakanyagok lebomlását. És mivel a májról most már tudod, hogy érzelmi szinten a lelki összhang megteremtéséért felel, így valóban nem mindegy, hogy mit eszel.

Ahogy a drasztikus, trendi fogyókúráknak, úgy a szigorú, méregtelenítő diétáknak (pl. limonádé diéta, zsírégető diéta, májtisztító diéta, nyersétel diéta) se dőlj be. Ezek bizony balul is elsülhetnek, ezért inkább arra figyelj, hogy tudatosan, kiegyensúlyozott táplálkozással pucold ki magadból a mérgeket.